Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

PREDSTAVITEV JAVNIH DEL

Trenutno so trije javni delavci in en delavec za družbeno koristno delo.

Občina Radovljica vsako leto od 2011 kandidira na državnem razpisu za javne delavce. V letu 2011 in 2012 so bili javni delavci le preko letne sezone v pozno jesen, v letu 2013 pa preko vsega leta.

 

Delo s starejšimi kandidati poteka zelo v redu, saj imajo občutek za delo in ga dobro opravljajo. Naš moto je, da mora biti delo opravljeno kakovostno in ne na količino, kar bi morali nato popravljati. Starejši delavci odlično delujejo tako v skupini kot individualno in so zelo samoiniciativni. To je predvsem bistvenega pomena pri delu, ki ga izvajajo, dobijo samo okvirne napotke, delo pa opravljajo temeljito.

 

Z delavci sem kot njihov koordinator stalno v stiku, prav tako s predsedniki KS, ki delo odrejajo na terenu in so s sistemom zadovoljni.

 

Predlog je bil, da preko zime ostanejo delavci še naprej. V jesenskem in zimskem času je še posebej veliko nujnega dela:

-          Čiščenje listja

-          Čiščenje odtokov in kanalov, ozkih poteh in pločnikih

-          Odmetavanje snega po stopnicah

-          Čiščenje snega iz prehodov za pešce na pločnik

-          Čiščenje hidrantov in označevanje (običajno na njih naplužijo sneg)

-          Čiščenje snega iz košev za smeti

-          Posipanje poti za pešce, ki so izven dostopa mehanizacije

in drugega dela, ki ga ni mogoče postoriti strojno, hkrati pa bistveno vpliva na kvaliteto življenja in je ljudem lahko v večje zadovoljstvo kot popolnoma očiščene ceste za avtomobile

 

V letu 2013 smo dobili tovorno vozilo Jumper, s katerim smo prevažali material in orodje. V letu 2014 pa smo dobili clia in prikolico, s katero smo še bolj aktivni. Počasi kupujemo tudi orodje, tako nismo več odvisni od orodja posameznih KS.

 

Iz začetnih 9 KS smo razširili delovanje na vseh 12 KS, kjer kosimo in urejamo javne površine in odtoke meteorne vode. Poleg rednih del vsako leto izvedemo po 60 projektov, ki so enkratne narave. Uredili smo tudi eno občinsko stanovanje, sar so skupnost v kraju in najemniki lepo sprejeli. 

Oglejte si tudi