V CUDV Radovljica želijo, da bi ljudje z motnjami v duševnem in telesnem razvoju dobili več priložnosti v običajnem delovnem okolju. Izpostavljajo, da se premalo zavedamo, da njihova drugačnost ni le omejitev, temveč je tudi pravo bogastvo. Z delom, ki bi ustrezalo njihovim sposobnostim, bi se lahko aktivno vključili v družbo ter obogatili kolektive sodelavcev bodisi s svojimi unikatnimi izdelki bodisi z aktivno vključenostjo v različne procese dela v običajnih delovnih sredinah.
Odličen primer uresničitve te želje je sodelovanje CUDV z Vilo Podvin. Sadove svojega odličnega sodelovanja so pokazali na 1. dobrodelni adventni večerji za dušo in telo z biseri posebne sorte. Skupaj s chefom Urošem Štefelinom so oblikovali adventne jedi, ki so na jedilnem listu. Varovanci pa so pod mentorstvom magistra slikarstva Matjaža Arnola izdelali tudi unikatno keramiko, iz katere bodo jedi postrežene, ter vrhunske slike, ki krasijo stene Vile Podvin. Tako so povabljenim gostom ponudili dva tematska sklopa: adventni jedilnik jestvin (za telo) in jedilnik biserov (za dušo) Blagovna znamka ekskluzivnih izdelkov Biseri je bila tako prvič javno predstavljena skupaj z ustvarjalci in njihovimi mentorji.
Uroš Štefelin je nad sodelovanjem navdušen. Srečujejo se vsak teden v podvinski kuhinji, spoznavajo nove tehnike, sestavine in ustvarjajo jedi. Te so skupaj pripravili in postregli na sobotni 1. dobrodelni adventni večerji. » Naša kuhinja vsakič postane center veselja, druženja in znanja. Veliko smo se naučili od naših novih sodelavcev« dodaja mojster Štefelin.
Matjaž Arnol, magister slikarstva, je mentor programa CUDV Radovljica: »Z različnimi pristopi in tehnikami dela vključujemo naše ustvarjalce v kreativni, likovno-umetnostni svet. Z odkrivanjem in negovanjem sposobnosti in posebnosti vsakega posameznika dajemo pečat in izrazno moč našim izdelkom. S posameznimi dotiki dajemo in prejemamo, odstiramo in bogatimo, predvsem pa pišemo skupno zgodbo, zgodbo naših Biserov.«