Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

2. TRŽNICA OBRTNIKOV

Lansko poletje je Območna obrtno-podjetniška zbornica Radovljica v okviru Venerinih poti prvič organizirala Tržnico obrtnikov. Namen prireditve je bil predvsem to, da se predstavijo lokalni obrtniki in podjetniki s svojimi izdelki in storitvami. Seveda pa bodo letošnjo prireditev nadgradili in poleg prodaje na stojnicah predstavili tudi tradicionalne obrti, med njimi tudi tiste, ki so značilne za naše območje in tiste, ki že izumirajo.  


Letošnja prireditev bo v soboto, 4. junija 2016, s pričetkom ob 9.00 uri na parkirišču Območne obrtno-podjetniške zbornice Radovljica, Gorenjska cesta 20 (poleg Upravne enote Radovljica).

Na njej se bodo predstavili obrtniki in podjetniki  različnih branž, od pekarstva, čebelarstva, sirarstva, mlekarstva, slaščičarstva do zlatarstva, izdelovanja gorjuških pip, izdelovalcev copat in drugih izdelkov. Na prireditvi bodo sodelovali tudi varovanci CUDV iz Radovljice, ki bodo predstavili izdelovanje izdelkov iz keramike. V okviru tradicionalnih obrti bodo predstavljene naslednje dejavnosti: kovanje, izdelovanje zvoncev, ročno pletenje izdelkov iz volne, obdelovanje lesa in pletenje košar. Na prireditvi bodo sodelovale tudi sekcije avtoserviserjev, frizerjev in tekstilcev pri OOZ Radovljica.

Program:

09.00 – 19.00     tržnica lokalnih izdelkov in storitev

10.00 – 13.00     predstavitev tradicionalnih obrti

13.15 – 14.00     nastop folklorne skupine KPD Lesce

14.00 – 17.00     brezplačna poslikava telesa, česanje, pletenje kitk, lakiranje nohtov in ličenje

Obrtniki in podjetniki iz občin Bled, Bohinj, Gorje in Radovljica si želijo, da prireditev postane tradicionalna.

Prisrčno vabljeni! 

Oglejte si tudi