Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Prispevki k pridelavi zdrave hrane in samooskrbi

Občina Radovljica tudi v letošnjem letu oddaja svoja zemljišča za vrtičke. V Radovljici, Lescah in na Brezovici je urejenih že 90 vrtičkov, 15 več kot lani. Nekaj občinskih vrtičkov je še prostih.
Že drugo leto zapored se je družba Moro&Kunst odločila spodbuditi vrtičkarje k uporabi slovenskih semen, tako da je občini za najemnike vrtov podarila 270 vrečk semen slovenskih vrst zelenjave.

 

S ciljem ozaveščati o pridelavi zdrave hrane je bil letos v okviru projekta Narava nas uči ob radovljiški osnovni šoli urejen učni vrt. Projekt je sofinanciran s sredstvi programa Leader Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, ki se izvaja na območju LAS Gorenjska košarica. Nosilec projekta je Občina Radovljica, partnerja pa Občina Kranjska gora in Občina Jesenice. Pri izvedbi sodelujeta RAGOR in Zavod za biološko dinamično gospodarjenje Demeter. Z vzpostavitvijo skupnih javnih učnih vrtov se različne ciljne in starostne skupine na delavnicah družijo in seznanjajo s trajnostno samooskrbo po metodi biodinamike, radovljiški vrt je namenjen tudi šolskim krožkom in dejavnostim drugih šol. Naslednja delavnica na vrtu bo v četrtek, 17. aprila 2014, ob 17. uri.

 

V športnem parku v Radovljici pa sta marca letos Slovensko rodovno gibanje, društvo za kvaliteto življenja in Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj marca s prostovoljci zasadila javni sadovnjak z avtohtonimi visokodebelnimi sadnimi drevesi, tako da bo sadje dostopno za vse. Nakup sadik je financirala občina.

Oglejte si tudi