Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
1°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

DRUŠTVENA PREGLEDNA fotografska razstava 2014

Vsako leto imamo v Fotografskem društvu Radovljica organizirano pregledno fotografsko razstavo svojih članic in članov. Tema je prosta, vendar sta dve kategoriji, in sicer kot digitalna fotografija in fotografija natisnjena na papir. Prosta tema je lahko barvna ali črno-bela ter pokrajina, makro posnetek, portret, arhitektura, narava, živali, eksperimentalna fotografija in posneta v različnih tehnikah.

 

V letu 2014 se je udeležilo 14 članic in članov z do 10 fotografijami v digitalni tehniki in 16 v papirni kategoriji do 6 slik. Skupaj je bilo 140 digitalnih fotografij in 78 fotografij natisnjenih na papir dimenzij 20x30 cm nalepljenih na črnem paspartuju ali  v dimenziji 30x40/45 cm.

Selektor je bil Jani Novak iz Fotografskega društva Jesenice, mojster fotografije po FZS. Ker se člani vsako leto predstavijo z boljšimi fotografijami, je imel težko delo pri izbiri; iz vsake kategorije za 3 nagrade in 3 - 5 diplom. 

Nagrajene fotografije so bile: Alen Jerinić – SURFER (1. N), Drago Vogrinec - NA BILKI (2. N) in Žarko Petrovič - MANEKENKI (3. N) ter diplome so prejeli: Ana Žemva, Anica Šolar, Štefan Žemva, Katja Vogrinec, Simon Senica v digitalni tehniki.

Pri tiskani obliki pa: Jakob Gnilšak - ZGODBA O GOLFU 4 (1. N), Marjan Resman - PRELET (2. N) in Alen Jerinić – PLETNA (3. N) ter diplome so prejeli: Benjamin Vrankar, Vida Markovc, Žarko Petrovič.

 

Nagrajene in izbrane fotografije so bile predstavljene v novembru v I. delu papirne fotografije in v decembru v II. delu pa digitalne fotografije v naši galeriji Pasaža v Radovljiški Graščini, Linhartov trg 1.

Oglejte si tudi