Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

KONCERT VOKALNE SKUPINE KRILA

Vabimo vas in vaše prijatelje na koncert vokalne skupine

 

KRILA

 

 Četrtek, 15.5.2014 ob 20:00

 

 Cerkev sv. Martina na Bledu

 

 Šest deklet in šest fantov z dirigentko Mojco Lorber že od leta 1991 druži ne le skupna ljubezen do petja, ampak predvsem prijateljstvo.

 

Program:

Sakralna glasba

 

VSTOP JE PROST

 

041 720 270, info@chopin-goldenring.si

www.chopin-goldenring.si

 

Vokalna skupina KRILA

 

Šest deklet in šest fantov z dirigentko Mojco Lorber že od leta 1991 druži ne le skupna ljubezen do petja, ampak predvsem prijateljstvo. To se še posebej krepi na številnih skupnih potovanjih širom Slovenije, večkrat pa smo se odpravili tudi k slovenskim izseljencem v Nemčiji in Italiji.

Naš izbor pesmi je zelo raznovrsten, saj zajema skladbe od renesanse do današnjih dni, od ljudskih pesmi do umetnih skladb ter črnske duhovne in zabavne glasbe.

Da pa se ljubezen do petja prenaša iz roda v rod, skrbimo tudi Krila. Na naših nastopih nas spremljajo številni Mini Krilaši, z veseljem pa tudi skupaj zapojemo.

KRILA smo:

Andreja Erjavec, sopran, Olga Avsenik, sopran, Brigita Merše, sopran, Špela Tršek, alt, Mirjam Judež, alt, Urša Sešek, alt, Marko Zupančič, tenor, Martin Bizjan, tenor, Tone Gorjup, tenor, Peter Merše, bas, Janko Merše, bas in kitara, Jure Sešek, bas

Nekaj o nas in naši zasedbi. Vsem, ki nas poznajo, je dobro znano, da radi prepevamo, s tem namenom se tudi sestajamo enkrat tedensko v župnišču v Šmartnem pod Šmarno goro, od koder prihaja večina Krilašev in Krilašic. Zasedba je od začetka skorajda nespremenjena. Imeli smo nekaj kadrovskih menjav v moških vrstah, ženska postava pa ostaja enaka že od prvega Krilskega dne. Dekleta sicer tu in tam spremenijo barvo las in frizuro, skoraj večina jih je spremenila priimke, a o tem morda kdaj drugič. Že od samega začetka nad nami krili Mojca Lorber

Smo vsestranski in naše mape vedno debelejše. Kaj to pomeni? V njih se skrivajo note različnih domačih in tujih avtorjev, najrazličnejših zvrsti. Radi pojemo cerkvene pesmi, črnsko-duhovne, slovenske narodne in umetne, tudi latinske, tuje, zabavne, skratka, listanje po naši zakladnici not ni niti malo dolgočasno. 

Nastopamo precej. Tisti, ki premorejo mini-Krila (podmladek) včasih pravijo, da preveč. Krila se ne imenujemo zastonj Krila! Radi jo rajžamo po naši domovini in po svetu, čeravno moramo takrat krila pritrditi na naše osebne avtomobile in peté. Če imamo le čas in če nas povabijo. V zadnjem času nam naši najbolj zabavni spomini uhajajo k Slovencem v zamejstvu, predvsem tistim, ki živijo v Erlangnu in Elwangnu, nazadnje, sredi decembra, pa smo obiskali tudi Slovence v Milanu. Vsaka taka mini vikend-turneja je za nas nova izkušnja, ki je napolnjena z veliko smeha in s celo vrsto zabavnih dogodivščin "ob poti". Ponosni smo na naše sodelovanje ob obisku svetega očeta. Pravzaprav je preveč stvari, ki bi jih bilo vredno in treba zapisati pod rubriko "Krila nastopajo". Sodelovanje na raznih dobrodelnih prireditvah, koncerti, tekmovanja, pol-koncerti, sodelovanja s Čuki, Orion, snemanje božične pesmi z Nepridipravom, mini koncert za naše starše ob prazniku staršev, poroke, nastopi ob raznih odprtjih razstav in še in še ... V devetih letih se je nabralo malo morje vaj, nastopov, prevoženih kilometrov in na tone smeha, če lahko smeh merimo v kilogramih. Pohvalimo se lahko s številnimi nastopi doma in v tujini, bronasto plaketo mesta Maribor in srebrnim priznanjem na regijskem tekmovanju.

Tisto, kar je zagotovo treba podčrtati, je, da nas poleg pesmi druži tudi prijateljstvo in mladost. In ko bo mladost pomahala v slovo, močno računamo na to, da bo prijateljstvo ostalo...

Oglejte si tudi