Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Fotografsko društvo Radovljica je razstavljalo na Koroškem v Avstriji

Na povabilo Fotoclub-a Blende22 iz Feldkirchen-a na avstrijskem Koroškem smo se dogovorili za skupno fotografsko razstavo pri njih v Feldkirchen-u, majhnem kraju s pestro zgodovino. Na debatnem večeru, ki ga prirejamo vsako 1. sredo v mesecu v gostilni pri Avguštinu, smo se dogovorili za obisk pri kolegih in izbrali 16 fotografij od 16 naših članov.

V nedeljo, 14. septembra 2014, so se kljub slabemu vremenu odpeljali skozi Karavanke na Koroško. Na dogovorjenem kraju nas je počakal predsednik Fotoclub-a Blende 22 g. Horst Maurer, ki nas je povabil na jutranjo kavo in pridružili so se še trije njihovi člani. Po prijetnem klepetu smo si najprej ogledali razstavni prostor v poslovalnici Volksbank Erlebnisbank, kjer bo odprta skupna fotografska razstava. Ob ogledu kraja smo se za več časa ustavili pri Amthof-u – palači, kjer smo si ogledali krajevni muzej. Skrbnik muzeja nam je pokazal vitrine od prazgodovine, antike do srednjega in novega veka. Posebno zanimanje je pritegnila zbirka kovaštva, saj so v okolico kopali rudo, pridobivali in kovali železo. Povedal je, da so obiskali kovaški muzej v Kropi. V parku smo se slikali za skupinsko fotografijo in se preko osrednjega trga, občinskega magistrata vrnili. Kljub slabemu vremenu smo fotografirali zanimiv kraj. Odpeljali smo se proti hribom, pa z razgledom ni bilo nič zaradi megle. Zaradi tega smo se vračali proti domu in naredili skok proti Osojščici, kjer se je pokazalo Osojsko jezero v vsej veličini. Pozdravili smo se s prijaznimi gostitelji, ki so nas povabili na odprtje skupne razstave v petek, 19. 09. 2014.

V petek smo se ponovno odpeljali na avstrijsko Koroško. Ob 18 uri smo odprli našo skupno razstavo v prostorih poslovalnice Volksbank Erlebnisbank v Feldkirchen-u v zadovoljstvo obeh fotografskih društev, kakor tudi vodstva banke. Razstava je bila zelo dobro sprejeta in ob tem je izšel članek v lokalnih Koroških novicah. Za plodno sodelovanje sta zaslužna njihov predsednik g. Horst Maurer in naš predsednik društva g. Žarko Petrovič, seveda pa ne gre pozabiti še vseh članov, ki so pomagali pri izvedbi razstave in prispevali fotografije.

Oglejte si tudi