Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

FINALE PROJEKTA FERFL GORENJSKA

V torek se je na Ljudski univerzi Radovljica predstavilo sedem ekip, ki so svoje podjetniške ideje mesec dni pilile v podjetniški šoli. Izbrani sta bili dve ekipi, ki sta dosegli najvišje število točk. Za nagrado bosta dobili možnost nadaljnjega dela v socialnem inkubatorju na Območni obrtni zbornici Radovljica ter bon v vrednosti 500 EUR, ki ga bodo lahko porabili za tehnično ali mentorsko podporo pri svojem delu.
Sam projekt Ferfl se je sprva začel na pobudo javnega zavoda Cene Štupar Ljubljana ter Zavoda uspešen podjetnik. Prvič pa smo program izvedli tudi na Gorenjskem. Moči sta združili Ljudska univerza Tržič in Radovljica, projekt pa finančno podprli obe občini. Pri obveščanju je sodeloval tudi Zavod za zaposlovanje Kranj. Odgovorno delo je imela tudi strokovna komisija, ki je ocenjevala ideje že na startup vikendu, potem na spletnem natečaju in v torek še na finalu. Strokovno komisijo so sestavljali Anton Podobnik, ETS Podobnik, Petra Ambrožič; Območna obrtna zbornica Radovljica, Peter Zaletelj; Creina Kranj, Bojan Resman; Record, Tomež Čufer; Humko d.o.o., Peter Torkar; Strugarstvo ter Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

 

Ekipe, ki so se uvrstile v podjetniško šolo so tako dobile priložnost, da so mesec dni pridobivale znanje iz podjetniškega področja. Spoznali so socialno podjetništvo in socialne inovacije, koncept vitkega podjetništva, samomotivacijo in organiziranje dela in časa, marketing in tržno komuniciranje, kako javno nastopati in predstaviti svoje ideje, o financiranju in zakonodaji, o orodjih IKT, o metodah in generiranju novih idej in ustvarjalnem reševanju problemov ter pripravi predstavitev. Svoje ideje so pilili tudi s pomočjo skype coachinga z Blažem Brancem.

 

V torek se je sedem ekip predstavilo s svojimi idejami; Sekvoje, Vitaminčki, Deveta dežela, Hišni vrtičkarji, Pravno zabavno, Pri kosmati babici ter Local footprints. Ideje so bile zelo različne; od storitev poporodnega varstva, naravne pridelave hrane, storitev za starejše, pravnega svetovanje, lastne pridelave hrane, spletne prodaje telegramov z darili s slovenskim poreklom in turističnih storitev z doživetjem. Prav slednji dve sta dosegli najvišje število točk in zasedli prvi dve mesti.

 

Tako bosta dve ekipi dobili priložnost za tri mesece nadaljnjega dela v socialnem inkubatorju, ki jim ga bo nudila Območna podjetniška zbornica Radovljica. Bon v vrednosti 500 EUR pa bodo lahko uporabili za tehnično ali svetovalno podporo pri zagonu podjetja.

 

Vsem zmagovalnim udeležencem iskreno čestitamo, prav tako tudi vsem ostalim in jim želimo uspešno delo še naprej.

 

Povezave

www.ferfl.si

Oglejte si tudi