Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

PROJEKT " STREET SHOW CONNECTION - ERASMUS PLUS"

 Mladi nadebudni plesalci BPS Radovljica so se udeležili mednarodnega projekta "Street show connection".  Projekt je financiran s strani Evropske unije in predstavlja mladinsko izmenjavo v okviru programa Erasmus plus.

 

Oglejte si video (https://www.youtube.com/watch?v=1XEt26yCKdo&feature=share) zaključnega nastopa, ki se je odvijal na glavnem trgu v Zagrebu. Končni produkt enotedenskega ustvarjanja je bila ulična predstava sestavljena iz plesa, glasbe, vokalnih in akrobatskih talentov udeležencev.

 

Prisostvovalo je 34 udeležencev iz 4 držav (Španija, Poljska, Slovenija in Hrvaška), za pripravo te ulične predstave pa so imeli na voljo 8 dni (23. 04. - 30. 04.2016). Poleg umetniških delavnic in izobraževanj so izmenjali svoje izkušnje in ideje o organizaciji dogodkov, poslovnem načrtovanju in regulativi ter predpisih o aktivnostih na prostem v posamezni državi. Na ta način je bil dosežen cilj projekta “Street show connection” - poučevanje mladih o podjetniških spretnosti  z načrtovanjem, organizacijo in izvedbo ulične predstave. Usklajevalna organizacija je bila Urbana mladež, Hrvaška, partnerji pa Dom kultury Služewsky, Poljska, PD Stars v sodelovanju z BPS Radovljica, Slovenija in On the Ground, Španija.

 

Udeleženci so izboljšali svoje spretnosti načrtovanja in upravljanja dogodkov ter poslovnega znanja. Projekt jih je seznanil z naborom spretnosti, ki jim dajejo možnosti, da začnejo glede svojih umetniških sposobnosti in talentov, razmišljati  v širšem smislu. Projekt je bil usmerjen na izpeljavo ulične predstave kot podjetniškega podviga in je predstavil udeležencem pravila, regulacijo in implementacijo projektov in aktivnosti na prostem oziroma na javnih površinah. Udeleženci so izboljšali svoje umetniške sposobnosti in zmogljivosti, prav tako so pridobili izkušnje na področju komunikacije ter povezovanja z udeleženci iz drugih držav.

 

Kulturni vidik: Drugi vidik projekta pa je bil spoznavanje konvergentno kulturne raznolikosti med Poljsko, Španijo, Slovenijo in Hrvaško. Udeleženci so predstavili svoje države na medkulturnih večerih, kjer so ostale udeležence seznanili svojo kulturo in tradicijami ter skupaj preživljali čas in tako krepili skupno evropsko identiteto.

Oglejte si tudi