Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

2. TRŽNICA OBRTNIKOV Območne obrtno-podjetniške zbornice Radovljica

V soboto, 4. junija 2016, so na parkirišču Območne obrtno-podjetniške zbornice Radovljica izvedli že 2. tržnico obrtnikov.

Na tržnici so se tako predstavili obrtniki in podjetniki različnih dejavnosti, od pekov, čebelarjev, sirarjev, mlekarjev, slaščičarjev do zlatarjev, izdelovalcev gorjuških pip, izdelovalcev copat in drugih izdelkov. Na prireditvi so sodelovali tudi varovanci CUDV iz Radovljice, ki so predstavili izdelovanje izdelkov iz gline.

Od tradicionalnih obrti so bile predstavljene naslednje dejavnosti: kovanje, izdelovanje zvoncev, ročno pletenje izdelkov iz volne, obdelovanje lesa in pletenje košar. Poleg naštetih so na tržnici sodelovale tudi sekcije avtoserviserjev, frizerjev in tekstilcev pri OOZ Radovljica.

Na 23 stojnicah je sodelovalo kar 27 lokalnih rokodelcev, podjetnikov in obrtnikov iz občin Bled, Bohinj, Gorij in Radovljice.

Nekateri sodelujoči se je predstavili z degustacijo in prodajo domačih izdelkov, spet drugi s praktičnim prikazom domače in umetnostne obrti ter rokodelstva in storitvene dejavnosti, ostali pa s svojimi izdelki, katere je bilo moč na tržnici tudi kupiti.

Za živahnost in pestrost na tržnici je poskrbela folklorna skupina Kulturno prosvetnega društva Lesce, celodnevno prireditev pa je povezovala glasba in animator.

Tržnico obrtnikov je obiskal tudi predsednik OZS in predsednik Obrtne zbornice za Muenchen in Zgornjo Bavarsko s svojimi sodelavci, ki so se mudili na Bledu, kjer je potekal Forum obrti in podjetništva. Raznolikost ponudbe in predstavitev razstavljalcev jim je bila zelo všeč. Tržnice so si ogledali z zanimanjem, tako prikazovanje obrti, kot tudi posamezne prodajne izdelke, poskusil pa so tudi domače lokalne proizvode.

Kljub temu, da je čez dan nekajkrat ponagajalo vreme, so organizatorji 2. tržnice obrtnikov z obiskom zadovoljni. Že kujejo nove načrte in ideja za naslednje leto, ko bodo Tržnico obrtnikov organizirali že tretjič.

Za sodelovanje se najlepše zahvaljujejo vsem, ki so jim pomagali pri organizaciji in postavitvi tržnice, Občini Radovljica za finančni prispevek ter Gorenjski banki za brezplačen prostor ob zbornici v času prireditve.   

 

 

Oglejte si tudi