Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
3°C
PET.
15°C
1°C
Oceni objavo

Izposojanje elektronskih knjig

V Knjižnici Radlje ob Dravi so a vse njihove člane pripravili super novost – izposojo elektronskih knjih.

 

Za začetek pojasnilo kaj sploh je elektronska knjiga: elektronska knjiga (e-knjiga) je knjižna publikacija v digitalni obliki, ki je za razliko od klasične knjige, katera je dostopna v fizični obliki, dostopna le s pomočjo elektronske komunikacijske naprave (računalnika, računalniške tablice, bralnika e-knjig ali pametnega telefona) s primernim operacijskim sistemom ter naloženo programsko opremo.

 

E-knjiga je lahko različica tiskane knjige (digitalizirana vsebina) ali pa je ustvarjena kot samostojna publikacija (multimedija).V Knjižnici Radlje ob Dravi ponujamo našim članom izposojo elektronskih knjig iz tuje zbirke, to so v glavnem knjige v angleškem jeziku in izposojo elektronskih knjig v slovenskem jeziku na portalu Biblos-Lib. 


Sistem BIBLOS

 

Z mesecem julijem je spletna knjigarna in knjižnica BIBLOS razširila svojo ponudbo in partnerje. Večina splošnih knjižnic je pristopila k sodelovanju in za svoje člane pridobila pravice do izposoje elektronskih knjig v zbirki Biblos - Lib. Tudi člani Knjižnice Radlje ob Dravi si lahko z enostavnim dostopom brezplačno izposojate te elektronske knjige. Dostop je omogočen na spletni straniwww.biblos.si, kjer člani izberete splošno knjižnico, v katero ste včlanjeni, vpišete številko članske izkaznice ter geslo, ki vam omogoča tudi vstop v Mojo knjižnico v okolju Cobiss. Seveda tudi za prebiranje teh knjig potrebujete program za nalaganje, branje in organizacijo elektronskih knjig. Navodila za brezplačen dostop do teh programov se nahajajo na spletni strani knjižnice in na spletni strani Biblosa. 

 

Vir: Knjižnica Radlje ob Dravi

Oglejte si tudi