Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
-1°C
SOB.
11°C
3°C
Oceni objavo

URADNA PREDAJA NOVO ZGRAJENE II. FAZE OBVOZNICE RADLJE OB DRAVI

Včeraj popoldan so novo zgrajeno II. fazo obvoznice Radlje ob Dravi uradno predali prometu minister za infrastrukturo in prostor, Zvone Černač, direktor Direkcije za ceste, mag. Gregor Ficko, župan Občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik, častni občan Občine Radlje ob Dravi, Maksimiljan Sušek ter poslanca Državnega zbora RS, Matjaž Zanoškar in Polonca Komar.
Investicija obvoznice Radlje ob Dravi je v drugi fazi obsegala izgradnjo nove dvopasovne ceste v dolžini 2.724 m, ureditev petih križišč in izgradnjo akvadukta v skupni dolžini 40 m. Prestavitev žičnice posameznih hmeljišč in prestavitev cevovoda namakalnega sistema, ureditev Potoka iz Hude luknje v območju prečkanja z obvoznico, ureditev protihrupne zaščite (preplastitev obvoznice z ustrezno absorpcijsko

podlago z namenom zmanjšanja emisij na viru, ograja v dolžini 340 m in dodatna pasivna zaščita varovanih prostorov) ter  ureditev komunalnih vodov in odvodnjavanja,

in ureditev javne razsvetljave na območju križišč, prometne opreme in signalizacije.

 

 

Vrednost gradbenih del za obvoznico Radlje ob Dravi v drugi fazi je znašala 4,6 milijonov evrov. Investicija je bila v višini 85% upravičenih stroškov sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Direkcija RS za ceste je prispevala 15% vrednosti celotne investicije za drugo fazo, znesek v višini 107.130 evrov pa je zagotovila Občina Radlje ob Dravi.

 

Odprtje obvoznice se bo prebivalcem Radelj močno zmanjšala prometna obremenitev  v mestnem središču (v letu 2032 na Koroški cesti s 16.750 na 4.750 povprečnega letnega dnevnega prometa  (PLDP) in na Mariborski cesti s 16.640 na 5.520 PLDP). Posledično se bo zaradi zmanjšanja škodljivih emisij povečala prometna varnost in občutno dvignila kakovost življenja.                                                 

Oglejte si tudi