Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
0°C
SOB.
17°C
1°C
Oceni objavo

Srečanje starostnikov Krajevne skupnosti Radlje

Sobotni sončni žarki so bili kot nalašč za prijetno druženje naših najstarejših krajanov in krajank, ki ga vsako leto organizirata KO Rdečega križa Radlje in Krajevna skupnost Radlje. Okoli 180 starostnikov se je tokrat zbralo v Mladinskem hotelu Radlje. Dvorana se je hitro napolnila z živahnim klepetom, veseljem na obrazih ob snidenju s prijatelji, znanci, ki se zaradi takšnih in drugačnih razlogov že dolgo niso videli.

 

Modrost in izkušnje starejših je dopolnila razposajenost otrok OŠ Radlje, ki so pod taktirko  učiteljic Milke Lunić in Jane Kreuh predstavili folklorne plese, zaigrali na harmoniko in recitirali pesmice. Vse prisotne je pozdravil tudi župan Alan Bukovnik, predsednik krajevne skupnosti Anton Vodušek in predsednica OZ Rdečega križa Radlje Antonija Račnik. Slednja sta s skromnim darilom razveselila tudi najstarejšo udeleženko in najstarejšega udeleženca na srečanju, gospo Gutenberger Marijo in gospoda Onuk Lovrenca.

 

Po uradnem delu se je ob jedači in pijači nadaljevala živahna razprava, manjkalo ni šal, glasbe in smeha, ki je ostal na naših obrazih tudi, ko smo se pozno popoldne poslavljali. Lepo je preživeti takšno popoldne na vsakoletnem srečanju z našimi starejšimi, še lepše pa se je srečati vsak dan in te koščke na koncu leta sestaviti v velik mozaik.

 

Katja Rac Črešnik

Oglejte si tudi