Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
PET.
17°C
2°C
Oceni objavo

Predstavitev ZŠAM Radeče

Kratka predstavitev o Združenju šoferjev in avtomehanikov Radeče
 

 

Združenje šoferjev in avtomehanikov  (ZŠAM) Radeče

 

Združenje šoferjev in avtomehanikov Radeče je bilo ustanovljeno leta 1953 z namenom, da se poklicni vozniki povežejo in s svojimi izkušnjami, prometno kulturo prispevajo k večji varnosti v cestnem prometu.

 Naše delo na področju prometne varnosti v Občini Radeče, na Zvezi ZŠAM Slovenije in Celjsko-Zasavski regiji je dobro vidno, saj smo pred kratkim prejeli od Ministrstva za infrastrukturo in prostor, odločbo o statusu društva, ki deluje v javnem interesu, na področju preventive in varnosti v cestnem prometu. V vseh teh letih je bilo vloženo veliko truda in prostega časa članov, da je ZŠAM Radeče delovalo uspešno. Vloga združenja v preteklosti, sedaj in v prihodnosti  je skrb za čim večjo varnost v cestnem prometu, pa tudi humanost, prijateljstvo, solidarnost in druženje. Mnogim med nami šofersko delo pomeni vsakdanji kruh, da pa šoferji varno opravljamo svoje delo nam vsem skupaj pomagajo avtomehaniki. V preteklem obdobju je ZŠAM Radeče veliko delovalo tudi na družabnem področju, kar spomnimo se številnih piknikov, povork z vozili, prijateljskih nogometnih tekem s policisti, ki so se odvijale v okviru šoferskega praznika, Dneva šoferjev in avtomehanikov 13. julija. Organiziranih je bilo veliko strokovnih ekskurzij in ogledov znanih proizvajalcev motornih vozil pri nas in v Evropi, kamor smo povabili tudi sosednja združenja, ali obratno.

Sodelovanje s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Radeče je bilo v preteklosti zelo dobro, prepričan sem, da bo tako tudi naprej, prav tako tudi z Osnovno šolo Radeče, policisti Policijske postaje Laško in AMD Radeče, zlasti na področju, varna pot v šolo, varen prevoz otrok v šolo in kolesarski izpiti. Poklica šofer in avtomehanik ponujata z razvojem tehnike in tehnologije veliko izzivov in zanimivosti, naloga Združenja šoferjev in avtomehanikov pa je, da ta poklica mladim podrobneje predstavimo in jih navdušimo, tako bomo v združenju pridobili čim več mladih strokovnih ljudi, da bo ZŠAM Radeče delovalo še naprej uspešno in bomo praznovali še kakšno obletnico.

 

 Predsednik ZŠAM Radeče

 Franc Zorec

Oglejte si tudi