Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
14°C
0°C
Oceni objavo

Semenj v Kokri tudi letos uspel

Člani TD Kokra smo veseli,  da nam je v nedeljo, 19.  junija, uspelo že 11. speljati našo prireditev, ki smo jo poimenovali Semenj v Kokri. Zopet smo pokazali, da znamo Kokrjani pokazati složnost in pripravljenost za delo, saj taka prireditev zahteva kar precej priprav. Res nam je hotelo vreme ponagajati, saj so nas prve dežne kaplje  presenetile ravno med blagoslovom koles, ki se je pričel ob 10. uri. Na srečo pa je kmalu nehalo deževati, tako da smo nadaljevali s programom.

 

Pri blagoslovu koles je sodelovala pihalna godba iz Vodic, njihov predsednik g. Boris Kubelj pa je naslikal portret pokojnega kolesarja Bojana Udovča in ga predstavil obiskovalcem Semnja. V spomin na žegnanje so kolesarji prejeli podobice. Zelo zanimivo je bilo videti kar nekaj starodobnih koles.

 

Na stojnicah je sodelovalo 13 razstavljalcev iz Potoč, Jezerskega, pa tudi Moravč in Ribnice. Prikazovali in prodajali so izdelke domače obrti, od izdelovanja košar in ret, kvačkanih nageljnov, poslikave steklenih izdelkov, izdelkov iz bakra in struženega lesa, nogavice iz domače volne, čipke, pa tudi kruh iz krušne peči ter mlečne in suhomesnate izdelke.

 

Kuharice so pripravile taprave domače orehove štruklje z medom, divjačinski golaž pa kranjske klobase.

Klobase smo kuhali na "lesenmo šporgetˇ, divjačinski golaž pa se je grel pod kožarico.

Za popestritev in dobro glasbo je poskrbel ansambel Trio Šubic, naš Andrej pa je tako kot vsako leto program povezoval in vodil.

 

Našo tradicionalno prireditev, ki je obenem praznik naše cele vasi Kokra  želimo ohranjati in zato ponoviti tudi naslednje leto.

 

Zapisal Jože Arnež

predsednik TD Kokra

Oglejte si tudi