Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Informacije približali turistom

Da bi turistične informacije o našem kraju čimbolj približali obiskovalcem Preddvora, je Ana iz TIC-a Preddvor naredila kratko anketo o željah in pričakovanjih obiskovalcev Preddvora kar ob jezeru Črnava, ki je največkrat cilj turistov pri nas. Bila je lepa, sončna in vroča nedelja, kot nalašč za izlet v naravo.
Od domačih enodnevnih obiskovalcev so ta dan prišli na izlet v Preddvor iz Kamnika, Domžal, Ljubljane, Kranja, Škofje Loke, Trzina in iz Štajerske, od tujih pa iz Hrvaške, s Filipinov, iz Italije in Nizozemske.
Na vprašanje, zakaj so si to nedeljo izbrali za izlet prav v Preddvor, so domači obiskovalci odgovorili, da zaradi lepe narave in okolice, predvsem zaradi jezera, lepega sprehoda in spominov na poroko. Ena skupina se je ustavila na kavici na poti na Jezersko. Tuje turiste so v Preddvor privabili jezero in številna izhodišča za planinske poti. 

Na vprašanje, kaj pogrešajo tu pri nas, pa je največ domačih odgovorilo, da igrala za otroke in brunarico v kotu ob Bistrici, čolne na jezeru, plažo in pomol, da bi se vsaj na enem delu jezera lahko kopali in pa urejenost obale. Omenili so tudi, da je premalo označevalnih tabel in promocije. Tuji turisti so izrazili željo po možnosti športnih aktivnosti na jezeru – supanja, izposoje čolnov in pa urejenega kopališča.Tovrstnega odziva na ankete smo v TIC-u Preddvor veseli, saj na ta način pridobimo koristne informacije o željah in pričakovanjih turistov ter na ta način izboljšamo obisk pri nas – v Dvoru mirne narave.

Oglejte si tudi