Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Hokej na rolerjih v Tupaličah

IN LINE HOKEJSKI KLUB TUPALIČE deluje dobro desetletje. V tem času smo doživeli in dosegli veliko. Bolj pomembna kot rezultati pa se nam zdi zgodba, ki smo jo gradili skupaj. Ekipa se ni veliko spreminjala, člani kluba smo postali pravi prijatelji.
Prvi začetki hokeja na rolerjih v Tupaličah segajo v našo rano mladost, ko smo se po različnih dvoriščih in igriščih še podili za teniško žogico, gol pa je običajno nadomeščala kar gajbica za krompir. Verjetno nikoli ne bomo pozabili derbijev s sosednjimi vasmi, najbolj "vroče" pa je bilo običajno proti fantom z Jezerskega.

 

Sledilo je obdobje v katerem se je klub udeleževal državne lige za mlajše kategorije. S povsem drugo ekipo je klub takrat dosegel tudi največji uspeh – 2. mesto v državnem prvenstvu. Takrat so bili nosilci igre mladinci HK Jesenice in HK Triglava. Po tisti sezoni je sledil nekajletni premor, potem pa se je prava zgodba šele začela graditi.

 

Pred desetimi leti smo v  časopisu videli oglas za amatersko ligo v hokeju na rolerjih. Fantje iz Tupalič smo se odločili, da se prijavimo, čeprav že lep čas nismo igrali. Vse smo se nekako dogovorili, problem je bil le, kdo bo vratar. Ker je bil takrat Matej najmlajši v družbi, se ni mogel dolgo upirati. S precej pomanjkljivo opremo smo ga takrat postavili v gol in proti najboljši ekipi lige izgubili z rezultatom 33:1. Potrebno je tudi omeniti, da smo 33 golov dobili po tleh, ker so se igralci nasprotne ekipe dogovorili, da zaradi pomanjkljive opreme našega vratarja, ne bodo streljali po zraku. Ko smo se do drugega vikenda »sestavili«, smo naslednjo tekmo izgubili z 22:1. In tako naprej. Ker imamo radi ta šport, nismo obupali in kmalu se je naša igra izboljšala. Napravili smo tudi vratarja, tako da tudi modric ni bilo več toliko. Skozi leta smo postajali vse boljši in pred dvema letoma postali prvaki lige v kateri smo začeli. Prav vratar Matej je bil takrat izbran za najkoristnejšega igralca lige. V ligi smo premagali ekipe, ki so nam zadale najhujše poraze. Jedro ekipe Luftarji, ki deluje pod okriljem IHK Tupaliče smo skozi leta sestavljali Anže Korošec, Boštjan Pavlič, Andrej, Matej in Peter Kurnik. V ekipi že vrsto let sodelujejo tudi Rok in Nejc Petrič, Jure Bergant, Mitja Šubic in Aleš Rakovič.

 

Z ekipo se udeležujemo turnirjem doma in v tujini, lige v Žirovnici, Vodicah in Šenčurju.

Več igralcev iz te ekipe igra tudi prvo državno ligo v inline hokeju za ekipo Kavk iz Kranja.

 

Skozi leta so nam pomagali tudi številni donatorji in sponzorji, trenutno imamo podporo Medenega vrta iz Šenčurja in bara Dvor iz Dvorij. V preteklosti je bil pomemben sponzor Milči PVC okna in vrata iz Tupalič.

 

Če se bo v občini pokazal interes, smo pripravljeni svoje znanje prenašati tudi na mlajše generacije.

Oglejte si tudi