Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Kolesarska sekcija DU Preddvor

Kolesarska sekcija je pričela delovati v letu 2008. Prvič so se usedli na kolo 14. maja pod vodstvom Marjana Gorza. Ekipa je takrat štela 9 članov. Vsako leto se je priključilo več kolesark in kolesarjev, tako da kolesarska sekcija šteje 17 članov.

 V letu 2011 so si kolesarji nabavili kolesarke drese, z vidno rumeno barvo. Kolesarijo od maja do sredine oktobra, vsako sredo je zborno mesto pred pisarno Društva upokojencev Preddvor. Odhod je ob 09.00 uri, vračajo pa se med 12.00 in 13.00 uro.

 

V letošnjem letu je bilo v programu 26 kolesarskih dni, kar pomeni, da so najbolj aktivni kolesarji povozili preko 1100 km, povprečno 45 km na etapo. Letos so kolesarili po Slovenski Istri-65km, obvozili so tudi Vrbsko jezero-60 km, najdaljša etapa pa je bila Preddvor – Kamniška Bistrica in nazaj- 76 km. Vozijo pa tudi po programu – do Komende, Dragočajne, Zbiljskega jezera, Medvod, Šk. Loke in Tržiča.

 

Med potjo  tudi počivajo, popijejo kavico in pokramljajo.   Za zaključek sezone si v lastni režiji privoščijo kosilo, se poveselijo in se že pogovarjajo kje bodo kolesarili naslednje leto. Društvo upokojencev Preddvor organizira vsako leto prednovoletno srečanje za člane društva. Na tem srečanju dobijo kolesarji priznanja.

 

V družbi kolesarjev je prijetno, zato ste vsi, ki radi kolesarite, prisrčno vabljeni. Slogan kolesarjev je: VSI NA KOLO ZA ZDRAVO TELO!    

 

 

Oglejte si tudi