Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Skupna pisarna za gradnje v Preddvoru

Preddvor, 4. april 2017 - V Preddvoru je z letošnjim aprilom pričela delovati skupna svetovalna pisarna za gradnje. Odprta je vsak prvi ponedeljek v mesecu, od 13.00 do 14.00 ure, v sejni sobi občine. Namenjena je zagotavljanju informacij o gradnjah za občanke in občane Občine Preddvor. Le-ti lahko na enem mestu od uslužbencev dveh pristojnih institucij, to je Upravne enote Kranj in Občine Preddvor, pridobijo odgovore na raznovrstna vprašanja, ki se nanašajo na gradnjo.

Župan Miran Zadnikar, ki je sprva najprej nekoliko dvomil v obisk, je po prvih uradnih urah omenjene pisarne zadovoljen. Že prvič jo je namreč obiskalo kar 5 občanov, strokovnjakinja z upravne enote, gospa Klavdija Strgar, pa jim je znala posredovati ustrezne odgovore.

Preddvor je sicer druga občina v okviru Upravne enote Kranj, ki se je odločila za uvedbo tovrstne pisarne, ob začetku poslovanja pa jo je obiskal tudi njen načelnik, mag. Matjaž Dovžan. Poudaril je, da je izkušnja, ki jo imajo z Mestne občine Kranj, zelo dobra, saj skupna svetovalna pisarna za gradnje prinaša veliko dodane vrednosti tako za stranke in uporabnike storitev, kot tudi za sodelavce na upravni enoti oziroma občini. Prepričan je, da takšna oblika dela pripomore k boljši informiranosti strank in večji razpoznavnosti institucij, olajšuje pa tudi pridobivanje vse potrebne dokumentacije. Upravni enoti je na ta način omogočeno hitrejše odločanje, kar bo posledično skrajšalo postopke pridobitve potrebnih dovoljenj, to pa je v korist vseh strani.

LP

Oglejte si tudi