Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

PREDDVORSKI SVETNIKI NASPROTUJEJO ČLENOM ZAKONA O IZVRŠEVANJU PRORAČUNA ZA PRIHODNJI DVE LETI, KI DOLOČAJO FINANCIRANJE OBČIN

Na letošnji zadnji seji so se sinoči zbrali svetnice in svetniki Občine Preddvor. V drugem branju so soglasno potrdili Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi skupnega organa občinske uprave »Medobčinski inšpektorat Kranj«. Želja nekaterih občin ustanoviteljic je bila namreč sprememba deleža financiranja.

Preddvorski svetniki so med drugim razpravljali tudi o prerazporeditvi proračunskih sredstev, oblikovanju cen za obveznosti in storitve, ki se plačujejo Občini Preddvor in odločali o določitvi vrednosti točke za izračun NUSZ. Dogovorili so se, da cene ostanejo na isti ravni kot v letošnjem letu, tudi nadomestilo za uporabo stavbnih zemljišč se ne bo spreminjalo. 

Preddvorski svetnice in svetniki so sinoči sprejeli sklep,  s katerim nasprotujejo 54., 55. in 56. členu Zakona o izvrševanju proračuna RS za leti 2016 in 2017, členom torej, ki določajo financiranje občin. V primeru nekorektnega financiranja zakonskih nalog občin bodo ogroženi temelji delovanja lokalne samouprave v Sloveniji, ogrožene bodo storitve, ki jih občanke in občani potrebujejo in so jim skozi uveljavljeno zakonodajo tudi omogočene.

 

»Pod točko razno pa je Občinski svet izrazil podporo Čebelarski zvezi Slovenije in sprejel sklep o podpori projektu »Svetovni dan čebel združuje Slovence in povezuje svet«, s katerim bi se 20. maj razglasil za svetovni dan čebel. V sodelovanju z gorenjskimi župani in ministrom za kmetijstvo pa sem sam to izjavo podpisal že v prvi polovici letošnjega leta,« je po seji povedal župan Občine Preddvor Miran Zadnikar.

 

V okviru projekta bodo predstavniki Čebelarske zveze Slovenije s prepoznavnim vozilom do marca 2016 obiskali vsa čebelarska društva v Sloveniji, v začetku prihodnjega leta se bodo ustavili tudi v Preddvoru. 

 

Oglejte si tudi