Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

PREDDVORSKI SVETNIKI BODO ODLOČALI O NOVEM DATUMU OBČINSKEGA PRAZNIKA

Na 11. redni seji se bodo v sredo, 3. februarja 2016, ob 17. uri sestali svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Preddvor.

 Med dvanajstimi točkami dnevnega reda bosta med drugim v drugi obravnavi Odlok o Občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje urejanja Nove vasi in Odlok o proračunu občine za letošnje leto.

 

Preddvorski župan Miran Zadnikar bo svetnikom predlagal, da v prvi obravnavi sprejmejo Odlok o prazniku Občine Preddvor, ki bi se namesto 4. julija, kot doslej, praznoval 1. junija. Oba datuma sta povezana s spominom na prvo slovensko pesnico, pisateljico in skladateljico Josipino Urbančič Turnograjsko, ki je živela in ustvarjala v Preddvoru. Prvotno je bil leta 2009 za dan občinskega praznika izbran dan njenega rojstva, ker pa je takrat veliko občanov in prejemnikov občinskih priznanj odsotnih zaradi letnih dopustov, je želja, da se praznik prestavi na 1. junij, dan Josipinine smrti. Prav tako naj bi svetniki odločali o spremembi Odloka o priznanjih občine. Ta naj bi se odslej podeljevala le enkrat v štiriletnem mandatu, prvič leta 2018, nato pa vsaka štiri leta.  

 

Preddvorski svetniki bodo razpravljali še o novelaciji strategije izgradnje kanalizacija, Pravilniku o tarifnem sistemu ravnanja s komunalnimi odpadki in oblikovanju cen storitev zbiranja in odlaganja odpadkov. Seznanili se bodo še z letnim programom športa v občini za leto 2016, za katerega je v občinskem proračunu predvidenih 22.750 evrov.

 

Oglejte si tudi