Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

PREDDVORSKI SVETNICE IN SVETNIKI TUDI TOKRAT SOGLASNI

Na peti redni seji so se sestali svetnice in svetniki Občine Preddvor. Pred uradnim začetkom seje so si ogledali delovanje kotlarne na lesno biomaso v Preddvoru, potem pa v občinski sejni sobi poslušali predstavitev direktorja Energetike Preddvor Janka Mačka in Petra Murija, najemnika kotlovske opreme, ki sta predstavila težave pri delovanju in možnosti za bodoči razvoj kotlarne. Preddvorski svetnice in svetniki so po skrajšanem postopku soglasno sprejeli odlok o zaključnem računu Občine Preddvor za leto 2014.

Prav tako sta bila v prvi obravnavi sprejeta odloka o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o javni gasilski službi v občini. Do sedaj Občina Preddvor kljub zakonskim zahtevam Odloka o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami ni imela, odslej pa ima dokument, ki vsebuje vse komponente zaščite in reševanja, ki so natančneje opredeljene in dodelane v drugih aktih. Gasilstvo pa je v Občini Preddvor organizirano že 119 let. PGD Preddvor je edina in osrednja gasilska enota v občini in je glede na ogroženost posameznega območja občine razporejeno v tretjo kategorijo. Po besedah župana Občine Preddvor Mirana Zadnikarja se je požarna ogroženost občine v zadnjih letih povečala.

 

Precej zgovorni so bili preddvorski svetnice in svetniki pri pregledu dela odborov. Obravnavali so zapisnike zborov krajanov in sestankov odborov, ki so bili prejšnji mesec. Najpomembnejša tema je dostopna cesta do novega športnega parka Voke, ki poteka mimo osnovne šole. Dogovorili so se, da župan v prihodnjih dneh skliče sestanek s predstavniki projektantov, prostorskimi načrtovalci in občinskimi svetniki, da skupaj še enkrat pregledajo določeno traso. 

Oglejte si tudi