Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Pogodbeni rok ureditve "Infrastrukture v Občini Preddvor" ni ogrožen

Občina Preddvor je z Gorenjsko gradbeno družbo d. d. v začetku letošnjega aprila podpisala pogodbo za izvedbo del „Ureditev infrastrukture v Občini Preddvor“ v vrednosti dobrih 4,3 mio eurov brez ddv. Izvedba pogodbe je bila pogojena s pridobitvijo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. S pridobitvijo sklepa o dodelitvi sredstev EU so bili izpolnjeni vsi pogoji za nadaljevanje in dokončanje gradbenih del.

V tem predvolilnem času so občanke in občani Občine Preddvor v promocijskem gradivu ene od list (Združeni za Preddvor) lahko prebrali izjavo, ki izvedbo tega projekta postavlja pod velik vprašaj. Ker si zaslužijo prave informacije, ki obenem potrjujejo načrt občinske uprave, smo s strani izvajalca del, Gorenjske gradbene družbe, prejeli zagotovilo, da pogodbeni rok, dogovorjen v pogodbi za izvedbo del „Ureditev infrastrukture v Občini Preddvor“, v nobenem primeru ni ogrožen. Vse aktivnosti potekajo tako, kot je predvideno z internim terminskim planom.

Projekt obsega ureditev kanalizacije v naseljih Zgornja, Srednja in Spodnja Bela, Breg ob Kokri ter Tupaliče spodnji del. Poleg tega se bo v Tupaličah v spodnjem delu zgradil sekundarni vodovod, po vseh vaseh se bo obnovila meteorna kanalizacija ter uredila cesta. Tako bo predvidoma zgrajene 10,3 km fekalne kanalizacije, 5,1 km meteorne kanalizacije in 840 metrov vodovoda. S to izgradnjo se bo na čistilno napravo priključilo več kot 300 objektov. Gradnja mora biti zaključena v roku enega leta, zato bo potrebno veliko volje, razumevanja ter sodelovanje krajanov za dokončanje projekta. 

Oglejte si tudi