Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Občina Preddvor praznuje občinski praznik

Občina Preddvor od letos dalje občinski praznik praznuje 1. junija, na dan obletnice smrti Josipine Urbančič Turnograjske, prve slovenske pesnice, pripovednice in skladateljice, vse do njenega rojstnega dne, 9. julija, pa se bodo vrstile praznične prireditve.
Že to soboto, 27.5., bo slovesnost na Svetem Jakobu: sveto mašo za domovino bosta darovala kardinal dr. Franc Rode in preddvorski župnik Branko Setnikar. Po njej bodo blagoslov in primopredaja planinske koče v najem Planinskemu društvu Preddvor ter družabno srečanje.
Na dan občinskega praznika, 1. junija, bo ob 20.00 v Domu krajanov v Preddvoru Slavnostna akademija s spevoigro Kresniček, ki jo bodo uprizorili učenci OŠ Matije Valjavca Preddvor.
V nedeljo, 18. junija, bo na vaškem trgu pred cerkvijo že tradicionalni Semenj v Kokri.
V torek, 20. junija, bo ob 17.30 v Domu krajanov v Preddvoru prireditev ob 40. letnici preddvorskega vrtca Storžek. V soboto, 1. julija zvečer bo pod velikim šotorom v centru Preddvora glasbeni večer s 
Sejmarji iz Mengša ter veselica s Triom Šubic. V odmorih bo predstavitev društev (Plamenke, TD Kokra, Čebelarsko društvo Fran Lakmayer, Trio Horuk z Jezerskega,…). Povezovalka programa in animatorka bo Jasna Kuljaj.
Naslednji dan, v nedeljo, 2. julija, bo v šotoru in v centru vasi tradicionalni Petrov smn. Začel se bo po drugi maši z nastopom pevskega zbora Josipine Turnograjske, od 10.30 do večera bodo vabile stojnice, popoldne pa bosta povorka Folklornih skupin in Mednarodni folklorni festival. Zvečer bo veselica s člani ansambla Gašperja Seljaka, med odmorom pa skeč KUD-a Preddvor. Na ta dan bo v gostilni Majč potekal Mednarodni extempore in razstava slik. Povezovalka programa in animatorka Jana Jenko.
Za sklep letošnjih prireditev ob občinskem prazniku PD Preddvor prireja 3. tradicionalni pohod v Hudičev boršt, kjer bodo obeležili tretjo obletnico tamkajšnjega zavetišča.

Oglejte si tudi