Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
-4°C
PON.
11°C
0°C
Oceni objavo

Gradbena dela v Občini Preddvor potekajo po terminskem načrtu

Kljub slabim vremenskim razmeram in velikim težam, ki jih imajo izvajalci z vodo, gradbena dela v večini potekajo po terminskem načrtu.
Na Bregu se ena ekipa prebija po trasi iz spodnjega dela vasi mimo cerkve, kjer poleg fekalne kanalizacije obnavljajo tudi meteorno kanalizacijo. "Dela so zahtevna, saj je teren zelo težaven in namočen z vodo, poleg tega pa imamo tudi stalni nadzor s strani kulturo–varstvenih delavcev. V tem tednu pa bo druga ekipa pričela z deli od pod klanca proti središču vasi. Tudi tu se bodo sočasno izvajala dela na meteorni in fekalni kanalizaciji. Takoj ko bo poplavna voda odtekla, bo tretja ekipa začela z deli od zahodne strani vasi, preko brdske ceste proti Srednji Beli," pojasnjuje župan Občine Preddvor Miran Zadnikar.

Na Spodnji Beli je razen asfaltiranja končan manjši odsek na severu vasi, intenzivno pa se izvajajo dela na odseku od glavne ceste v smeri Hraše. Na koncu vasi bo črpališče, zato so izkopi zelo široki.Tudi na Zgornji Beli od Mlinarja proti Bašlju se dela zelo hitro odvijajo, saj je okrepljenih kar nekaj delovnih ekip in če bo vreme naklonjeno, bo izvajalec konec decembra že položil asfalt.

Na vhodu v Bašelj je do mostu položen magistralni vodovod in v grobem izdelano križišče. "Najverjetneje bo izvajalec konec tega meseca začel s posebnim strojem izdelovati pločnik v betonski izvedbi. Začeli pa bodo izdelovati tudi oporne zidove v križišču. Upam, da se bodo na tem delu nadaljevala dela tako, kot je bilo dogovorjeno med soinvestitorji (občinami) meteornega vodovoda in izvajalci, kot tudi z lastniki zemljišč. O tem me je prejšnji ponedeljek  tudi pisno opozorila civilna inciativa iz Bašlja. Upam, da ne bo zapletov. Kot vedno je ob takih velikih gradnjah zelo veliko problemov, zato še naprej naprošam vse, ki gradnjo občutijo neposredno v bližini svojih domov in vse, ki žal uporabljajo slabe obvozne ceste, na veliko strpnost," pravi župan Miran Zadnikar. 

Oglejte si tudi