Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Generacije z roko v roki

Smo medgeneracijsko društvo za sožitje generacij z imenom Z roko v roki, ki je bilo ustanovljeno leta 2006 kot odgovor na aktualno problematiko staranja prebivalstva.  

Naša glavna dejavnost so Skupine starejših ljudi za samopomoč, ki potekajo skozi celo leto. Skupino sestavlja do 10 članov, ki se tedensko srečujejo in pogovarjajo o določeni temi, ki jo voditelj izbere za tisti dan. Namen vsake skupine je, da se člani aktivno vključujejo v pogovor, izražajo svoja mnenja in čustva, ter se na koncu med sabo povežejo v prijateljsko skupino. 

Na področju Gorenjske imamo 10 zunanjih skupin, ki se redno srečujejo na dogovorjenem mestu. Skupino imamo tudi v Preddvoru. Imenujejo se Josipinke in so se do nedavnega srečevale v knjižnici vsak četrtek od 16.00 do 17.30. 

Skupina je trenutno na krajšem »dopustu« saj je prišlo do menjave voditeljic in upada uporabnic (skupino obiskujeta dve uporabnici), zato vabimo vse starejše občane Preddvora, ki so pripravljeni aktivno preživljati svoj prosti čas, da pokličejo na:  051/ 722-772 (Mirko Steiner). V skupini se bodo pogovarjali, peli, brali knjige, praznovali osebne praznike in si tu pa tam privoščili krajši izlet v naravo ali ogled prireditve. 

Želimo si, da bi z vašo pomočjo, o delovanju skupine v Preddvoru seznanili tudi ostale starejše občane. Na vas se zato obračamo s prošnjo o posredovanju te informacije, saj si nadvse prizadevamo, da Josipinke spomladi ponovno zacvetijo.

Oglejte si tudi