Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

VELIKA PLAKETA IN PRIZNANJE OBČINE PREDDVOR V ROKE GASILCEV

Ob prazniku občine Preddvor je bila v petek, 4. julija 2014 slavnostna akademija. Na akademiji so nagradili osem posameznikov, ki so s svojim delom pustili v občini neizbrisen pečat.
Med prejemniki nagrad občine Preddvor sta tudi dva člana PGD Preddvor. Jožef Škrvada, ki je prejel veliko plaketo in poveljnik Blaž Pfajfar, ki je prejel priznanje občine.  Prvi kot veteran s štiridesetletnim udejstvovanjem pri gasilcih, v osemdesetih letih tudi predsednik društva, ki je pripomogel k razvoju društva.  S svojo ekipo je postavil temelje sodobnega gasilstva v Preddvoru. Drugi pa mlad poveljnik, ki je svoj »ognjeni krst« doživel v času žledoloma, ko je vodil gasilske in druge reševalne enote v občini. V vseh zahtevnih intervencijah se je naš poveljnik izkazal kot sposoben mož, organizator in gasilec s srcem.

 

V PGD Preddvor mlada generacija počasi prevzema vajeti v društvu, išče ideje in možnosti kako biti še boljši na svojem področju. Društvo se razvija, a vsega tega ne bi bilo, če starejši gasilci ne bi postavili tako dobrih temeljev. Z dragocenimi izkušnjami, znanjem starejših smo mladi s svojo voljo in energijo na dobri poti. Nagrada starejši in mlajši generaciji je pokazala, da se v društvu znamo povezati in dobro nadaljevati dolgoletno tradicijo gasilstva v Preddvoru.

 

Iskrene čestitke obema prejemnikoma nagrad.

Oglejte si tudi