Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

FIZIOTERAPIJA V PREDDVORU SPREJELA PRVE PACIENTE

Po skoraj petih letih od odprtja novega zdravstvenega doma v Preddvoru, so se z današnjim uradnim odprtjem fizioterapije in referenčne ambulante zapolnili vsi prostori objekta, v katerih se opravlja sorodna dejavnost. Investicija v nove prostore znaša 20.000 evrov. Polovico sredstev, s katerimi so bila opravljena gradbeno inštalacijska dela prispeva Občina Preddvor, stroške opreme in medicinskih aparatov pa krije Osnovno zdravstvo Gorenjske. Poleg fizioterapije in referenčne ambulante v Zdravstvenem domu delujejo ambulanta splošne medicine, zobozdravstvena ordinacija in Lekarna.
Težko smo čakali prostore fizioterapije in referenčne ambulante v Preddvoru. Želim, da jih občani s pridom uporabljajo, da bodo v kraju tudi ostali,“ je v krajši slovesnosti povedal župan Občine Preddvor Miran Zadnikar. Pacientom iz Preddvora, Jezerskega in okoliških vasi se ne bo več potrebno voziti na fizioterapije v Kranj, Cerklje, Šenčur, saj bodo strokovne obravnave deležni v domačem kraju. „Pacientom bodo na voljo različne storitve fizioterapije, od klasične terapije, ki jo potrebujejo poškodovanci manjka edino laser. Obravnavani bodo individualno, kar pomeni, da bodo v eni ambulanti, z eno terapevtko opravili vse predpisane terapije, kar je velika prednost zanje,“ je povedala direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lili Gantar Žura, dr. med. spec. spl. in urg. med. Fizioterapevtka Lucija Kern je prve paciente sprejela že prejšnji ponedeljek. „Zanimanja je bilo že na samem začetku veliko, delala sem na polno in ni bilo kaj veliko časa za uvajanje v novo okolje.“ Pacientom bo na voljo osem ur dnevno, od ponedeljka do petka. Preddvorsko ambulanto splošne medicine obiskuje okrog 1.650 pacientov.
„Med pacienti je veliko starostnikov, ki jim bo fizioterapija v domačem kraju zmanjšala veliko skrbi in skrajšala poti,“ je dodala splošna zdravnica v preddvorskem Zdravstvenem domu Nataša Kern, dr. med. spec. druž. med. Še boljša zdravstvena oskrba jim bo odslej nudena v referenčni ambulanti. V njej bo bolnike s kroničnimi boleznimi enkrat mesečno oziroma po potrebi obravnavala diplomirana medicinska sestra.

 

Saša Pivk Avsec
Odnosi z javnostmi za Občino Preddvor

Oglejte si tudi