Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Na OŠ Matije Valjavca v Preddvoru gostili učence iz Prlekije

V petek, 3. 10. 2014, so nas obiskali učenci OŠ Stročja vas iz Prlekije. Sprejeli smo jih s pesmijo, govorom ravnateljice in župana ter z nekaj informacijami o naši šoli.

Po kosilu smo se odpravili na ogled Preddvora. Ogled smo začeli s predstavitvijo gradu Dvor in cerkve Sv. Petra. Sprehodili smo se ob jezeru do hotela Bor in si ogledali notranjost gradu Hrib.

 V gradu smo si ogledali poročno in konferenčno dvorano, tematske apartmaje in se za zaključek sprehodili skozi poročni drevored. Žal nam je ponagajalo vreme, drugače bi gostom lahko razkazali bližnje vrhove Kamniško-Savinjskih Alp.

Počasi smo se vrnili v šolo in se tam udeležili različnih delavnic. Na voljo so bile plesna, grško-geografska, kuharska in likovna delavnica.

Šolska folklorna skupina je zaplesala nekaj plesov, potem pa so se jih gostje naučili tudi sami. Na grško-geografski delavnici so govorili o površju Grčije in njenih geografskih lastnostih. Kasneje  so spoznali grško kulturo, se naučili pesem v grščini in zaplesali grški nacionalni ples.

Na kuharski delavnici so pekli posmoduljo, ki smo jo pojedli za večerjo. Bila je zelo okusna. Na likovni delavnici so risali panjske končnice. Najprej so si ogledali nekaj znanih končnic, nato pa so jih poskusili še sami karseda dobro naslikati. Končni izdelki so bili čudoviti.

Kaj vse se dogaja na delavnicah, sem izvedel, ker sem dobil fotoaparat in nalogo, da zberem slikovno gradivo. Odlična služba!  

Po večerji smo se odpravili v telovadnico. Igrali smo razne igre, nato pa odšli spat. Sam sem odšel spat domov.

Naslednji dan sem se skupini priključil ob 8.15 in ravno ujel zajtrk. Ob 8.30 smo se z avtobusom odpeljali na Jezersko. Tam smo se z alpinistom  Davom Karničarjem povzpeli na 1100m nad morjem dvignjeno razgledno točko »Na Prodah«. Malokdo od gostov  je že bil na takšni višini. Razgled je bil prelep. Ko smo se vrnili na Jezersko, smo kosili v podružnični šoli. Po prihodu v Preddvor smo se poslovili in gostje so se odpeljali nazaj proti Ljutomeru.

Slovo od gostov je bilo težko.

Upam, da bomo takšno ekskurzijo čim prej ponovili.

                                                                                                                                          Andrej Svoljšak, 8. a

Oglejte si tudi