Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

Teden otroka v Vrtcu Prebold

Vsi zaposleni v Vrtcu  Prebold se zavedamo pomena otroškosti; njihovega razvoja, potreb, varnosti, topline in ljubezni. Vsakodnevno jim to tudi izkazujemo in se trudimo, da se vsak otrok počuti sprejetega, pomembnega, in da se ima pri nas zelo lepo. Da se še posebej posvetimo otrokom,  pripravimo vsako leto dejavnosti ob Tednu otroka v vrtcu. »Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije. Temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov, Mednarodna zveza za varstvo otrok (I.V.C.W.) in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef pa sta od leta 1957 skrbela za obeleževanje tega dne« (vir: Glasilo ZPMS 1967, 1969, 1973).

 

Teden otroka se je odvijal od 7. 10. do 11. 10. 2013. Z geslom Kako je biti otrok v današnji družbi? Pripravili smo družabne, gibalne, ustvarjalne in predvsem sproščujoče dejavnosti:  Pohod na »Cestnikov hrib« in raziskovanje gozda – otroci so se z velikim veseljem in zanimanjem  udeležili pohoda, raziskovali so gozdna tla, opazili gobe in plodove ter prisluhnili šelestenju jesenskega listja.

 

V torek smo pripravili družabne igre, otroci so pletli prijateljske vezi iz oddelkov celotnega vrtca. Ob izbrani glasbi za otroke smo rajali in prepevali pesmice.

 

Sreda, je bil dan, ko so otroci že nestrpno pričakovali popoldanski Kostanjev piknik z ustvarjalnimi delavnicami. To srečanje je bilo na ravni vrtca, kjer so otroci in starši uživali v svojih veščinah pri ustvarjanju delavnic »Ježek na 100 in 1 način«. Oblikovali in izdelovali so ježke iz naravnega materiala in umetnega. Nastali so čudoviti ježki, ki so tudi dobili svoja imena in postali vir otroške domišljije za igro. Da je bilo prijetno druženje in ustvarjanje na delavnicah še pestrejše smo imeli tudi »oder sramežljivih«, kateri je bil pravzaprav »oder pogumnih otrok«. Otroci so lahko v mikrofon zapeli pesmico, deklamirali ali pa celo zaplesali ob izbrani skladbi.  Poskrbljeno je bilo za pečen kostanj, sadje in sokove. Bilo je prekrasno druženje.

 

V četrtek smo si ogledali  predstavo Pravljico o letečem kovčku, ki nam jo je omogočila Občinska knjižnica Prebold. Petek je bil dan zaključka ob Tednu otroka; v večnamenskem  prostoru smo namestili slikovne aplikacije dreves s fotografijami vsakega otroka.

 

Ob glasbi smo skupaj rajali, plesali in pričakali presenečenje – Tetko Jesen. Otroci so z velikimi iskricami v očeh strmeli vanjo in jo spraševali, kdo je in kaj počne. Tetka Jesen je svojo podobo predstavila otroškim očem v tančici barvitosti jesenske narave. »Otroci in vsi zaposleni vrtca Prebold smo Teden otroka doživeli zelo prijetno in ustvarjalno.«

Oglejte si tudi