Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Pridružitev Pihalnemu orkestru Prebold

"Počitnice" so končane in PO Prebold pričenja z redno vadbo, nastopi ter pripravami na tradicionalni novoletni koncert. Redne vaje orkestra so ob ponedeljkih in četrtkih od 19:00 do 21:00. Ob tej priložnosti vabimo k vpisu nove članice in člane. Občina Prebold je v zadnjih letih povečala število prebivalcev in prepričani smo, da so med njimi tudi glasbeniki, ki mogoče še ne vedo, da se lahko vključijo v delo domače godbe.

Pihalni orkester Prebold je 35 članska zasedba amaterskih glasbenic in glasbenikov, katere nastanek sega v leto 1926.  Na leto pripravimo dva velika koncerta in tradicionalno sodelujemo pri vseh večjih prireditvah v domači in sosednjih občinah. V letu 2012 smo sodelovali na mednarodnem tekmovanju v koncertenem igranju in v letu 2013 na državnem tekmovanju. Struktura članstva je "pisana" tako po starosti kot spolu. Naše članice in člani so stari od 12 let pa tja do 70; fantje, dekleta, možje in žene; učenci, dijaki, študentje, zaposleni in upokojenci. Z veseljem sprejmemo nove članice in člane v vseh starostnih obdobjih, pogoj je samo, že osvojeno osnovno glasbeno znanje iz teorije ter igranja na inštrument. Kateri so "godbeni" inštrumenti, si lahko pogledate na naši fotografiji. Smo društvo, kjer velja tovarištvo, solidarnost, pomoč, enakopravnost. Zaradi te naše "pisanosti", naše članice in člani hitreje in kvalitetneje osvojijo socialne veščine, postanejo komunikativnejši in bolj samozavestni, razširijo krog znancev ter pridobijo delovne navade in odgovornost "timskega" dela. Da učenje in izvajanje poteka po priporočilih stroke, skrbi akademsko izobraženi glasbenik Marko Repnik. Odlična priložnost za mlade in tudi manj mlade, da se nam pridružijo, ker poleg "dela" se tudi poveselimo na piknikih in izletih ali druženju kar tako.

 

Kako se nam lahko pridružite? Obiščite nas (mladoletni v spremstvu staršev ali skrbnika) na naših rednih vajah ob ponedeljkih in četrtkih med 19:00 in 21:00 (v zimskem času so vaje med 18:00 in 20:00)

 

 

Oglejte si tudi