Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 10.12.2016

pretežno jasno
Popoldne bo pretežno jasno, v Slovenski Istri bo občasno nizka oblačnost. Najvišje temperature bodo od 6 do 13 stopinj C.
-6°C | 10°C
nedelja, 11.12.2016
-6°C | 10°C
ponedeljek, 12.12.2016
-1°C | 8°C
torek, 13.12.2016
-5°C | 2°C
sreda, 14.12.2016
-6°C | 7°C
Opozorila
Sobota, 10.12.2016 ob 13h
Dodatnega opozorila ni.
-6°C
10°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Dogodki

KRAŠENJE TORT IN SLADIC ZA DOMAČO RABO


DOGODKI, VSEŽIVLJENJSKO UČENJE

| |
07.06.2015      8:56
A A

KRAŠENJE TORT IN SLADIC ZA DOMAČO RABO


Na UPI - ljudski univerzi Žalec smo imeli v okviru TVU kulinarično delavnico, kjer smo se učili izdelave marcipana, okraskov iz njega. Pekli in okrasili smo torto, muffine, cupcakes... V prijetnem vzdušju je čas zelo hitro minil.


Deli:

Na UPI - ljudski univerzi Žalec smo, v okviru Tedna vse življenjskega učenja (TVU), 3. 6. 2015, imeli kulinarično delavnico. Učili smo se:

- Kako se naredi pravi domači marcipan, rože in figurice iz marcipana

- Kako se piše na torte in sladice in kako naredimo vrečko za pisanje,

- Kako se sploh krasijo torta in sladice in kaj je pri tem pomembno.

- vse kar je potrebno, da je torta ali sladica lepa tudi na pogled, ne samo okusna, čeprav ni barv za uporabo, je lahko torta ali sladica ravno tako lepo okrašena.

 

Spekli smo Cupcake, muffine, torto, naredili marcipan, živalice in rože iz njega.

Na koncu smo se, kot se spodobi tudi posladkali.


V prijetnem vzdušju je čas zelo hitro minil.

 

Hvala vsem sodelujočim, zelo prijetno je bilo v vaši družbi :)


 

 





Povezani članki
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Prebold!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!