Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Nevarnosti, ki poleti pretijo našim ljubljenčkom

Poletje je letni čas, ki ga z veseljem preživljamo v naravi. V naravo pa se radi podajo tudi naši hišni ljubljenčki. Poletje prinaša tudi nekaj izzivov v skrbi za naše domače živali. Za brezskrbno poletje vas in vaših ljubljenčkov si preberite nekaj nasvetov.

  • Bodite pozorni ob visokih temperaturah. Tako kot nam je tudi našim ljubljenčkom poletna vročina lahko vsakodnevni izziv, s tem, da imajo marsikatere živali zmanjšano sposobnost ohlajanja telesa. Bodite pozorni, da bodo živali imele na razpolago zadostno količino sveže vode in jim omejite gibanje v času dneva, ko so temperature najvišje.
  • V času poletja močno naraste tudi tveganje za pike mrčesa in klopov. Živali so prav tako podvržene boleznim in tegobam, ki jih prinašajo insekti. Svoje živali ustrezno zaščitite pred insekti, pri čemer svetujemo posvetovanje z veterinarjem o najbolj primerni vrsti zaščite za vašega ljubljenčka.
  • Preverite ali vaša domača živali potrebuje zaščito s sončno kremo.
  • Bodite pozorni na razigrano ohladitev svojih ljubljenčkov.   Ne glede na to, kako dober plavalec je vaš ljubljenček, lahko zaide v nevarnost, zato je potrebna še posebna previdnost.

 

Poskrbite, da bo poletje vsem ostalo v prijetnem spominu vam in vašim ljubljenčkom. 

Oglejte si tudi