Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Regijska likovna razstava Kvadrat in krog, kocka in krogla

V sredo, 7. oktobra 2015, je v Občinski knjižnici Prebold potekalo odprtje regijske likovne razstave z naslovom Kvadrat in krog, kocka in krogla. Prireditev je potekala v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, v sodelovanju z Medobčinsko splošno knjižnico Žalec. Razstavo je odprl župan Občine Prebold Vinko Debelak. Likovna dela 23 ustvarjalcev iz celotne Celjske regije so na ogled do konca oktobra v času odprtosti knjižnice.


Po knjižničarkini uvodni predstavitvi aktualnega dogajanja v preboldski knjižnici je zbrane nagovoril Marko Repnik, vodja žalske območne izpostave JSKD. Besedo je predal Tatjani Vidmar iz velenjske območne izpostave JSKD, ki je vse ustvarjalce povabila k novemu natečaju prihodnje leto. Dela za regijsko razstavo je izbral akademski slikar Darko Slavec, izbor najboljših del za državno razstavo pa bo opravil akademski slikar Janez Zalaznik. Darko Slavec je na prireditvi povedal, da je razstava Kvadrat in krog, kocka in krogla študijske ter hkrati kreativne narave. Osebna izpovedna nota vsakega razstavljavca se je med postopkom ustvarjanja spremenila v študijski problem, lahkotno slikanje je preraslo v študijsko. »Tematsko razstava povezuje dialektično nasprotje med civilizacijo in naravo, kar simbolizirata kocka in krogla,« je še pojasnil Slavec in razstavljavcem čestital ter jih pozval k novim ustvarjalnim napredkom.

Ustvarjalcem so bila na odprtju podeljena priznanja za njihovo delo. Za kulturni program je poskrbel kitarski trio Glasbene šole Risto Savin Žalec, ki so ga sestavljali Eva Pišek, Jaka Križnik in Urša Tekavc.


(avtor fotografij: Darko Naraglav)

Lea Felicijan
Občinska knjižnica Prebold

Oglejte si tudi