Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Jamarski klub Črni galeb Prebold – pogovor, film in razstava

V torek, 2. junija 2015, smo v Občinski knjižnici Prebold spoznavali podzemni svet. Jamarski klub Črni galeb Prebold je namreč v besedi, s filmom in odprtjem razstave predstavil 45 let svojega delovanja. Prireditve se je udeležil tudi župan Občine Prebold Vinko Debelak.
Člana jamarskega kluba Tone Vedenik in Darko Naraglav sta v pogovoru, ki ga je vodila Lea Felicijan, predstavila bogato skupno pot Črnih galebov. Družijo jih neizbrisni spomini na številne odprave po svetu. Trikrat so raziskovali kraški svet na Filipinih (1995, 1999 in 2008), podali so se v Ekvador in na Galapaško otočje (1978) ter na Kreto (1988). Ne moremo mimo njihovega dragocenega doprinosa domačemu kraju, dolini, domovini in svetu. S preboldskimi jamarji je povezana jama Pekel kot biser turizma v dolini, prav tako Snežna jama na Raduhi, ki so jo za javnost odprli pred 25 leti.

 

Razstava fotografij, dokumentarnega gradiva in publikacij je posvečena 20. obletnici prve slovenske jamarske odprave na Filipine in 27. obletnici jamarske odprave na grško Kreto. Na ogled bo v času odprtosti knjižnice do konca junija.      

Oglejte si tudi