Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Delovanje Ekološkega Društva Bor

Ekološko društvo Bor  je prostovoljno  samostojno ne pridobitno združenje posameznikov,ki z lastnimi močmi in sredstvi ter pomočjo družbene skupnosti in zainteresiranimi sponzorji, donatorji skrbi za varstvo okolja, prostora in narave na območju  Republike Slovenije se aktivno vključuje s priporočili in pobudami prostorskega načrtovanja. Aktivno sodelovanje s interesnimi skupnostmi občin in drugih organov Republike Slovenije.

Sodelujemo pri spodbujanju, usmerjanju družbenega razvoja, ki omogoča pogoje za človekovo zdravje, počutje in kakovost življenja ter ohranjanje biotske raznovrstnosti. Zaščita naravnih danosti pred ekološkim onesnaženjem zraka, vode ter drugih naravnih dobrin. Zaščita pred izlitjem nevarnih snovi, strupov, kemikalij, raznih goriv in maziv ter drugih nevarnih snovi.

 

Organiziranje strokovnih in izobraževalnih tečajev, seminarjev ter raznih srečanj s področja varovanja okolja,prostorskega urejanja in naravo varstva.

 

Društvo deluje na področju preventive varstva okolja in narave z inšpekcijskimi organi občin in  Republike Slovenije. Občasno opravljamo preventivne pregleda na terenu možnih črnih odlagališč komunalmih odpadkov, popis le teh ter sporočanje pristojnim organom.

 

Priprave in izvedbe ekoloških čistilnih akcij,priprave, prisoje ter izvedbe analiz vplivov na okolje in  naravo.

Temeljno poslanstvo društva je povezava s enako mislečimi s področja EKOLOGIJE, varstva okolja in  narave.

 

Društveno geslo je : S  ČISTO  NARAVO DO  BOLJŠEGA – ZDRAVEGA IN SREČNEGA  ŽIVLJENJSKEGA  POČUTJA !

 

Zavedati se moramo,da je zemlja samo ena in da moramo varovati jo in obvarovati .

 

Oglejte si tudi