Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

ŠTIRI (4) KOLAJNE ZA KADETE IN KADETINJE JUDO KLUBA OPLOTNICA

V soboto, 16. januarja je v Slovenski Bistrici potekalo že 47. tekmovanje za pokal Pohorskega bataljona za člane in kadete/kadetinje. Tekmovanje je uradno tekmovanje za slovenski pokal Judo zveze Slovenije.
Na tekmovanju je nastopilo več kot 170 tekmovalcev iz 31 klubov iz Slovenije, Hrvaške, Ukrajine in Rusije.
Glede na to, da je za oplotničane  to prva tekma v letu 2016 v starostni kategoriji  U18, lahko rečemo, da so se zelo dobro izkazali, saj so od šestih (6) nastopajočih domov prinesli kar štiri kolajne.
V kategoriji -60kg, kjer je bilo 15 tekmovalcev je nastopal PATRIK GOLOB, ki je po eni zmagi in dveh porazih osvojil 9. mesto.
V kategoriji -66kg, kjer je bilo prav tako 15 tekmovalcev je nastopal ANEJ DUKARIČ, ki je prvo borbo izgubil, potem pa skozi repasaž dve borbi zmagal in v boju za tretje mesto moral priznati premoč predstavniku Judo kluba Golovec in osvojil 5. mesto.
V kategoriji -73kg, ki je bila tudi najštevilčnejša, nastopalo je 21 tekmovalcev, je ALEN VUČINA, prvo borbo premagal tekmovalca iz JK Impol, drugo borbo premagal tekmovalca iz JK Z Dežele Sankaku, tretjo borbo izgubil proti tekmovalcu iz JK Šiške, ter v borbi za tretje mesto premagal tekmovalca iz JK Olimpija Krmelj in osvojil 3. mesto.

Med kadetinjami je v kategoriji -63kg, kjer je bilo 6 tekmovalk je LARISA ČREŠNAR osvojila 3. mesto.
V kategoriji +70kg, kjer so bili štiri tekmovalke, pa je ANDREJA TOMAŽIČ osvojila 2. mesto, MAŠA FLOR pa tretje mesto.
Naslednjo soboto čaka kadete tekmovanje v Lignanu v Italiji, kjer se bodo udeležili 21. Internatiol judo trophy Alpe Adria GRAND PRIX FIJLKAM turnirja, cicibani U10 in mlajši dečki in deklice U12 pa se bodo udeležili tekmovanja v Velenju.

Oglejte si tudi