Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

MEDNARODNI TURNIR ZA 31. POKAL BEŽIGRADA

V soboto, 23.4.2016 je v Ljubljani potekal mednarodni turnir za 31. Pokal Bežigrada za starostne skupine U12, U14 in U16.
Na turnirju je sodelovalo kar 536 tekmovalcev iz 55 klubov iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske, Srbije, Bosne, Romunije in Bolgarije.
Oplotničani smo na tekmovanju nastopali s petimi tekmovalci v starostni skupini U12 in eno tekmovalko pri U16.
Domov smo se vrnili kar s 4 kolajnami.

Pri U12 je za zlato kolajno poskrbel ŽAN KOSTANJŠEK v kategoriji +55kg, kjer je bilo 10 tekmovalcev. Žan je zopet pokazal, da je trd oreh za svoje nasprotnike. Žan je prvo borbo bil prost, naslednjo je premagal tekmovalca iz Hrvaške, nato tekmovalca iz Bosne ter v finalnem dvoboju še tekmovalca iz JK Bežigrad in osvojil zlato odličje.

KLEMEN ZUPANČIČ v kategoriji -29kg, kjer je bilo 11 tekmovalcev je klonil šele v finalu proti tekmovalcu iz Hrvaške in osvojil srebrno kolajno.

JAKA LESKOVAR in URH OGRIZEK sta nastopala v kategoriji -38kg, kjer je bilo 18 tekmovalcev. JAKA je po štirih zmagah klonil šele v finalu proti nasprotniku iz Avstrije in tako osvojil srebrno kolajno. URH pa je tokrat žal ostal brez uvrstitve.

MAJA MUŠIČ je nastopala v kategoriji -33kg, kjer je bilo 13 tekmovalk in po dveh zmagah in dveh porazih osvojila 5. mesto.


Pri mlajših kadetinjah U16 je nastopala v kategoriji +70kg ANDREJA TOMAŽIČ in se po dveh zmagah veselila zlatega odličja.

V petek, 29.4. pa kar 13 tekmovalcev v starostnih  kategorijah  U10, U12, U16 in U18 odpotujejo proti Splitu, kjer se bomo udeležilil mednarodnega turnirja.

Naša kadeta ANEJ DUKARIČ in ALEN VUČINA pa prav tako v petek, 29. aprila odpotujeta v Berlin, kjer bosta nastopala na evropskem kadetskem pokalu U18.

Držimo pesti za vse naše tekmovalce.

Oglejte si tudi