Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Zbor članov DU Oplotnica

Zbor članov Društva upokojencev Oplotnica

 

Vsako leto, 19. marca, ko praznujejo Jožeti, se člani Društva upokojencev Oplotnica zberemo na zboru članov. V društvu so trenutno 403 člani.

Za prijeten uvod so nam zapeli in zaplesali otroci iz vrtca Mlinček pod vodstvom vzgojiteljic Viktorije Hribernik in Katje  Janžič. K plesu Pingvini pijejo čaj, so povabili  zbrane v dvorani in vsi smo z veseljem zamigali s pingvini.

Nato so zapeli in zaigrali Ljudski pevci Društva kmečkih žena Oplotnica.

Sledil je nagovor predsednice in poročila o delu ter plani za novo koledarsko leto.

 Društvo upokojencev Oplotnica je tudi v letu 2016 delovalo na osnovi pravil društva, katerih cilj je v prvi vrsti  povezovanje članov z namenom druženja in izboljšanja kakovosti življenja starejših.

 

Z zadovoljstvom ugotavljamo, da je društvo v preteklem letu  v celoti izpolnilo plan. Poleg izletov, pohodov, piknika in silvestrovanja smo pripravili tudi predavanje Upokojenčeve pravice. Na novo smo ustanovili skupino za vezenje, kjer se pod strokovnim vodstvom Jelke Višnar učimo raznih tehnik vezenja.

 Uspel pa nam je tudi velik dogodek: Organizacija 5. večera ljudskih pesmi in glasbe. Sodelovalo je 14 skupin društev upokojencev Zgornjepodravske pokrajinske zveze Maribor.

Vsako leto v sodelovanju z DU Zreče organiziramo letovanje v Izoli, enkrat v aprilu in enkrat v avgustu.

Letos se bomo  usmerili v obširnejše humanitarno delovanje. Za to moramo pridobiti še več prostovoljcev, ki bi poleg poverjenikov  pogosteje  obiskovali osamljene ali  bolne člane. To bi bila nadgradnja našega dosedanjega dela. 

 

Na zboru smo podelili tudi 8 Pisnih zahval. Prejeli so jih: Marica Rutnik, Olga Satler, Mira Konec, Alojz Ravnjak, Dragica Jevšinek, Vida Mernik, Marija Leskovar in Marija Landekar. Pisno priznanje pa je prejela predsednica društva Marinka Lešnik.

Veseli smo bili, da smo na zboru lahko pozdravili župana Občine Oplotnica Matjaža Orterja, predsednika Zgornjepodravske pokrajinske zveze DU Maribor Franca Lobnika, predsednika Občinske organizacije DeSUS Maksa Lešnika in predstavnike sosednjih društev upokojencev ter društev občine Oplotnica. K našemu delu so izrekli čestitke z željo, da še naprej uspešno sodelujemo.

 

Ob vseh naših aktivnostih pa je potrebno poudariti, da je naše delo lahko uspešno tudi zato, ker delujemo v družbenem okolju, ki nas podpira.  V občini in   na občinski upravi vedno najdemo sogovornika za pomoč ali samo za nasvet. Hvala županu g. Orterju, direktorju občinske uprave g. Leskovarju in strokovnim sodelavkam. Hvala za dobro sodelovanje vsem društvom v občini.

 

Oglejte si tudi