Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Tržnica društev Oplotnice

Prvo septembrsko nedeljo je na grajskem dvorišču v Oplotnici potekala tržnica društev, s katero so obiskovalcem predstavili delovanje društev in kulinarične dobrote.
Po deževni noči se vreme zjutraj razjasnilo in ko so sončni žarki prekrili polovico grajskega dvorišča so predstavniki društev pričeli postavljati stojnice. Lovci Lovske družine Oplotnica so si zadali nalogo, da občanom predstavijo njihovo delovanje in kulinarične dobrote z geslom "iz gozda na mizo".  Ob stojnici so postavili naravo v malem. Smreko, ki predstavlja gozd, krmišče ter ob njem divjad; srne, jelene, divje prašiče, fazane ter lisico in kuno belico. Predstavili so lovsko opremo, katero potrebuje lovec za izvajanje lova ter različne zgibanke in plakate za najmlajše kakor tudi njihove spremljevalce, s katerimi so jih ozaveščali, kako se gibati v naravi, da to ohranimo prvobitno. 

 

Na sami stojnici so ponudili jedi iz pohorske divjačine. Za predjed  fazanjo pašteto na rženem kmečkem kruhu. Salame iz divjačinskega mesa srne, jelena, damjaka in divjega prašiča.  Za topel obrok pa so postregli v kotličku pripravljen divjačinski golaž s polento in brusnicami. Seveda se je hrani prileglo odlično vino iz podpohorskih vinogradov. Obiskovalci so bili navdušeni nad dobrotami iz divjačine kar so dokazali s tem, da je bil kotliček proti popoldnevu prazen. Ko se je sonce pomaknilo do Brinjeve gore je trikrat zatrobil lovski rog in obiskovalcem naznanil, da so lovci zaključili s tržnico tistega dne. 


Oglejte si tudi