Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
12°C
3°C
Oceni objavo

70. redni letni občni zbor LD Oplotnica

V soboto, 12. marca je v prostorih lovskega doma LD Oplotnica potekal jubilejni 70. občni zbor članov na katerem so bili prisotni povabljeni gostje.
Starešina lovske družine  Božidar Sevšek je svečano pričel jubilejni 70. občni zbor z besedami "Ne glede na različnost  smo si lovci enaki po barvi duše, po zeleni barvi. Ta pa predstavlja našo strast, strast, ki nam daje zagon,da uspešno vodimo društvo skozi vse prepreke in uspešno premagujemo vse ovire, s katerimi se srečujemo"

 

Preteklo leto je bilo je bilo zelo aktivno, kar so v svojih poročilih podali predsedniki komisij in nadzorni odbor. Predstavljen je bil predlog letnega načrta lovišča in poslovno finančnega načrta za leto 2016, ki je bil soglasno sprejeti.

 

Pod točko dnevnega reda beseda gostov, so pohvalne besede delovanja društva izrekli, župan občine Oplotnica Matjaž Orter, član UO LZM Drago Vešner, ter predstavniki sosednjih lovskih družin Slovenska Bistrica, Cigonca, Loče in Slovenske Konjice.

 

Ob zaključku občnega zbora so bila podeljena odlikovanja in jubilejna darila.  Starešina lovske družine in predstavnik LZM sta Marcelu Supeju podelila Znak za 40. let delovanja v lovstvu.  Podelilo pa se je posebno priznanje. Ludvik Brence je bil imenovan, kot častni član Lovske družine Oplotnica, kar predstavlja zahvalo, za vso dosedaj opravljeno delo.

 

Po uradnem delu zbora je sledilo sproščeno druženje. V sled ohranjanja lovskih šeg in običajev je bil izveden lovski krst. Dušan Fridrih in Dejan Gošnjak, sta kot mlada lovca z opravljenim lovskim izpitom postala polnopravna člana zelene bratovščine.

 

 

Oglejte si tudi