Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Ribiško srečanje - tekmovanje članov LD Oplotnica za pokal Lovske zveze Marbor 2015

V soboto, 12. septembra so se lovci vstali v nekoliko megleno, zgodnje jesensko jutro, a ne z namenom oditi na lov, temveč se pomeriti med seboj v veščinah ribolova.
Oplotniški lovci so se odpravili v Zreče, kjer je v organizaciji LD Zreče in LZM potekalo že tradicionalno 7. ribiško srečanje - tekmovanje članov LD za pokal Lovske zveze Marbor 2015. Deset prijavljenih ekip se zbralo pri lovskem domu. Zbrane so pozdravili starešina LD gostiteljice Ervin Gričnik, predsednik in član komisije za stike z javnostmi in prireditve pri UO LZM Drago Vešner in Franc Klajne ter predsednik LZM Marjan Gselman.

Po jutranji kavi, čaju in pohorskih borovničkah, so se odpravili do Zreškega jezera, kjer je sledila seznanitev s pravili ribolova in žreb ribolovnih mest.

Za ekipo LD Oplotnica so tekmovali Boris Kovše, Martin Lešnik in Drago Verdenik. Božidar Kunej pa je kot zaposleni strokovni tajnik na LZM, tekmoval za ekipo lovske zveze.

Ribolov je potekal od devete do dvanajste ure. Jezero Zreče, katero so zgradili ob prelomu tega tisočletja z namenom povečanja turistične ponudbe kraja, je s svojo globino do 8m, povzročalo lovcem-ribičem nemalo težav. Pri tehtanju ulova, se je pokazalo kdo je med lovci pravi ribič. Kazalec tehnice se je najdlje pomaknil pri ekipi LD Polskava iz kater prihaja tudi letos, že drugo leto zapovrstjo ribiški car Mitja Čančer. Naslov si je priboril z najtežjim ulovom, krapom mase 2950g.

Po zaključenem ribolovu, so se vsi udeleženci ponovno zbrali pri domu LD Zreče, kjer je sledila razglasitev rezultatov ribolova. Vsaka udeležena ekipa LD je prejela priznanje za sodelovanje in praktične nagrade. Najboljše tri ekipe  in ribiški car, pa so prejeli pokale. Po skupinski fotografiji je sledila zaslužena malica, ne ribja čorba, pač pa kot se za lovce spodobi odličen divjačinski golaž, katerega so pripravili lovci LD Zreče. V senci brajde izabele in šmarnice ter ob kozarcu kapljice izpod podpohorskih vinogradov so si lovci izmenjali izkušnje tega ribolovnega dne in kovali plane za jesenske love. S tem se je utrdil namen, da je to srečanje lovcev LD LZM ob ribolovu.

Oglejte si tudi