Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Lovci očistili Oplotnico 2015

Lovci Lovske družine Oplotnica, so v tednu dneva zemlje (22.4.) izvedli akcijo čiščenja okolja "Lovci očistimo OPLOTNICO 2015".

Lovci Lovske družine Oplotnica, so v tednu dneva zemlje (22.4.) izvedli akcijo čiščenja okolja "Lovci očistimo OPLOTNICO 2015". Izbrali so si podoben moto, katerega so pred leti promovirali po vsej držeavi, čez nekaj let, pa je že skoraj zgodovina. Saj na oplotniškem bi bilo letos tako, če čistilne akcije, kot že mnogokrat do sedaj nebi bili izvedli lovci, katerim ni mar, v kakšnem okolju živijo krajani.

Po jutranjem zboru pri lovskem domu, so se razdelili v skupine, in se po podanih navodilih odpravili očistiti predel Oplotnice - Partovec. Vsekakor občanom ni v ponos, ko se pripeljejo s smeri Tepanja, ter jih namesto napisa dobrodošljice,  ob cestišču vse skozi spremljajo odvrzeni odpadki.  Na delu smo ujeli skupino lovcev s podmladkom, ki so cistili predel Partovca ob cestišču. Popoldan ko so zaključili z akcijo ter pobrali polne vreče, je bilo zbranih odpadkov za tri kubične metre. Skoraj toliko kot je velik osebni avto. Zbrane odpadke so predali v zbirni center, ter se odpravili na čisto pravi divjačinski golaž v lovski dom, lahko bi se jim bil pridružil še kdo! Če bi na tisti dan, vsak občan Oplotnice okrog sebe poberal vsaj en odvržen odpadek, bi bila naša Oplotnica bolj čista. Tako pa so eni z nezmanjšano hitrostjo drveli po cesti mimo pridnih rok, ki tako niso odvrgle odpadkov, če nebi imeli odsevnih telovnikov, bi bili zanekatere neopazni.

Oglejte si tudi