Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Občinska organizacija borcev za vrednote NOB v Oplotnici

Smo nestrankarska, domoljubna in samostojna organizacija, ki ohranja spomin na NOB in zagovarja vrednote, kot so solidarnost, samozavest in strpnost.

 

Organizacija je bila ustanovljena leta 1948, kmalu po koncu 2. svetovne vojne. Cilji so bili podobni kot danes in so zapisani v statutu združenja, katerega del je tudi naša občinska organizacija v Oplotnici. V času let oziroma desetletij, ko naravne zakonitosti spreminjajo strukturo članstva, se v naši organizaciji prostovoljno združujejo aktivni borci NOB in drugi udeleženci narodnoosvobodilnega  in protifašističnega boja. Le-tem se pridružujejo mlajši člani, nove generacije oseb, ki podpirajo vrednote, zapisane v statutu. Pridruženi novi člani imajo enak status, pomembno je spoštovati vrednote NOB in ravnati v skladu z njimi. Tako, kot zanimivost navajam, da so v organizacijah dedki, babice in njihovi vnuki in se  skupaj udeležujejo prireditev, proslav, ki spominjajo na čas in dogodke  med leti 1941- 1945.

 

Še nekaj konkretnega o oplotniški organizaciji;

Trenutno število članov je 75. Naši člani štejejo od slabih 80, do malo manj kot 40 let. Združujejo nas vrednote in spomini. In skupne naloge, kot so ohranjanje spominov, gojenje tovarištva, skrb za člane in tudi skrb za spomenike in grobišča na območju občine Oplotnica.. Organizacija tradicionalno vsako leto pripravi dve prireditvi; ob občinskem prazniku organiziramo skupaj z matično občino spominsko –rekreativni pohod in srečanje pri partizanski tiskarni Tehnika  Mernik in ob koncu oktobra komemoracijo pri osrednjem spomeniku v parku v središču vasi.

 

Članstvo si prizadeva, da bi se zdajšnjim članom pridružili še novi, zato vabimo medse tiste, ki spoštujejo NOB kot obliko boja za ohranitev slovenskega naroda. 

Oglejte si tudi