Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

MOPZ IN ŽPZ KUD OPLOTNICA NA GOSTOVANJU V NOVEM SADU

V Novem Sadu so med 27. in 30. majem potekali III. Dnevi slovenske kulture, gospodarstva in turizma. Organizatorji so bili Društvo Slovencev Kredarica iz Novega Sada, Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in Mesto Novi Sad. Bili so namenjeni predstavljanju slovenske kulture in promociji slovenskega gospodarstva in turizma
Manifestacije sta se na nivoju Republike Slovenije udeležila Moški in Ženski pevski zbor Kulturno umetniškega društva Oplotnica, ki sta se predstavila na koncertu 30. maja 2015, v Kulturnem centru Novi Sad. V svoj nastop so vključili še dva avtorska recitala Literarne sekcije že omenjenega društva.

 

V soboto je v dopoldanskem času Društvo Slovencev Kredarica pripravilo dan odprtih vrat v okviru učenja slovenskega jezika. Ta dan odprtih vrat sta obiskala dva njihova člana, ki sta prisostvovala dopolnilnemu pouku in učiteljico Rut Zlobec in člane društva ob tej priložnosti obdarovala.

 

Na samem druženju sta spoznala, kako poteka delo z otroki tretje generacije naših izseljencev v Novem Sadu. Avtorica Marija Lovrić je vse otroke in njiju seznanila s slikanico, ki jo je skupaj z njo iz hrvaščine v slovenščino prevedla skupina izpopolnjevalcev pri dopolnilnem pouku. Sama sta predstavila delo v oplotniškem vrtcu in navezala stike za prihodnje sodelovanje med obema društvoma in vrtcem v Oplotnici.

 

Vseskozi so se na trgu Katolička Porta predstavljali člani Društva kmečkih žena in Turističnega društva Oplotnica. Tako so lahko mimoidoči in ostali obiskovalci poskušali lokalne dobrote in uživali ob pridelkih oplotniških vinarjev. Člani obeh društev so namreč delili reklamni material, medtem, ko so obiskovalci na velikem zaslonu občudovali lepote občine Oplotnica. Skupina Zimzeleni, ki deluje pod okriljem Turističnega društva, je na odprtem odru izvedla krajši koncert.

 

V soboto zvečer, po končanem koncertu so vsi obiskovalci in nastopajoči uživali v lokalni kulinariki izpod Pohorja. Član moškega pevskega zbora Drago Kostanjšek jim je namreč pripravil okusen Pohorski lonec.

Oglejte si tudi