Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
17°C
1°C
Oceni objavo

Tudi Oplotničani smo počastili spomin na Pohorski bataljon

V soboto, 7. 1. 2017, smo se Oplotničani, bilo nas je približno 50, udeležili spominske slovesnosti pri Treh žebljih nad Osankarico. Z njo smo udeleženci 6 sosednjih občin počastili 74-letnico poslednjega boja Pohorskega bataljona.
Sodelovala je tudi Slovenska vojska in pri organizaciji kulturnega programa Zavod za kulturo Slovenska Bistrica. Sam kulturni program je izvedla OŠ Pohorski odred Slovenska Bistrica. Med udeleženci pohoda so bili tudi ministri in evropski poslanci. Glavni govornik, minister za kulturo,Tone Peršak, je v kratkem , a sporočilnem govoru, poudaril, da verjame, da bi Slovenci, če bi bilo potrebno, ponovno strnili vrste in v, za narod odločilnem trenutku, znali pravilno in odločno ukrepati, kot so to storili v času NOB in leta 1991. Oplotničani smo ob tej priložnosti sodelovali kot polagalci vencev, kar so storili  predstavniki občine in šole.
Kljub hudemu mrazu, ki je razpolovil število udeležencev pohoda, smo lahko med obiskovalci Treh žebljev- kraja, poimenovanega tudi kot prostor "mitskega boja in spomina" videli veliko mladih , kar je za ohranjanje spomina na poslednji boj " za obstati in ostati" nadvse pomembno.

Oglejte si tudi