Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
2°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Predbožični koncert Kulturno umetniškega društva Oplotnica

V grajskem kompleksu v Oplotnici so v petek, 18. decembra, odmevali zvoki pesmi in zaplesali so plesalci folklorne skupine s Keblja. Celotno dogajanje je z umetniško besedo povezala Bernarda Tič
Koncert so začeli godbeniki pihalne godbe domačega Kulturno umetniškega društva, ki so odigrali naslednje skladbe: Pozdrav Šentjerneju, Showtime in Pozdravljena Slovenija.

Iz grl Mešanega pevskega zbora so se zaslišale Yoy to the World, Angeli na naših poljih, Zvon se za zvonom oglaša in Božični čas. Pevci so svoj nastop zaključili s priredbo skladbe Zadnja noč (Ljubi me, ljubi), ki jo izvaja Duo Okay za pevski zbor, s solistoma Klavdijo Jurše in Aljažem Kalškom.




Domačemu občinstvu se je prvič predstavil Duo Odštekana, ki ga sestavljata Aljaž Kalšek in Anže Filipič. Vse dobro v prihajajočem letu so zbranemu občinstvu zaželeli Ljudski pevci s Keblja s pesmijo Novoletna. Pikico na i je dodala gostujoča Folklorna skupina Kulturno umetniškega društva Kebelj. Njeni plesalci so odplesali Splet zahodno štajerskih plesov.

Vendar se praznično dogajanje na grajski ploščadi in v grajskem kompleksu s tem še ne zaključuje. Že v petek, 25. decembra, se boste lahko odpravili na pohod z baklami na Brinjevo goro v organizaciji TD Trta.

Na dan samostojnosti in enotnosti vas domači kulturni ustvarjalci vabijo na proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti z bogatim kulturnim programom. Obiščete jih lahko v dvorani Rudija Žnidariča v Kulturno turističnem središču, ob 17 uri.

Vendar se pestro prednovoletno dogajanje ne odvija samo v Oplotnici. Za pristen božični pridih bodo v nedeljo, 27. decembra, ob 17 uri, poskrbeli v Kulturno umetniškem društvu Zbor Marije zavetnice na Prihovi s prazničnim koncertom Božič na Prihovi. Prireditev bo v cerkvi na Prihovi.

Za pravljično pevski zaključek nedeljskega večera bodo poskrbeli v Vokalni skupini Sonus, ki bodo, ob 18 uri na ploščadi grajskega dvorišča, poskrbeli za glasbeno pevski večer.

Čez celoten mesec december se na ploščadi vsak konec tedna predstavljajo različna društva in posamezniki. Za razvajanje vaših brbončic se s kulinaričnimi dobrotami in toplimi napitki trudita TD Trta in TD Oplotnica ter v Društvu kmečkih žena. Podjetna Anja Hohler, poleg tega predstavlja še svojo linijo izdelkov Grajske dobrote. Za pravi mali živalski kotiček na grajskem trgu so poskrbeli v Društvu gojiteljev malih živali iz Oplotnice.

Če vas je zamikalo, se lahko še ta konec tedna odpravite na kulinarično razvajanje. Verjemite, veseli bodo vašega obiska.



Oglejte si tudi