Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

POD ŠOTOROM JE ODMEVALO

Godba na pihala Oplotnica, ki že od ustanovitve, leta  1996, deluje v okviru KUD Oplotnica, je prav na 22. maj, občinski praznik, pripravila praznovanje svoje 20-letnice.

Obletnica je okrogla in zaradi tega so se godbeniki odločili proslaviti jo – kot se spodobi. V goste so povabili sosednje imenitne glasbenike. Tako so se občinstvu predstavili: Orkester štorskih železarjev, Godba na pihala Slovenske Konjice in Društvo godbenikov Zreče. V samem začetku programa so se združile vse štiri godbe in zaigrale skupno pesem, da se je razlegalo po grajski ploščadi in širše. V nadaljevanju so se predstavile posamezne godbe s svojimi izbranimi repertoarji. Na koncu smo prisluhnili domačim godbenikom. V ušesih so zadonele koračnice. Te so za domače godbenike najbolj značilne, saj se z njimi prestavljajo na vseh pomembnih občinskih prireditvah in seveda na obvezni prvomajski budnici.

Godba, ki je nastala na pobudo Jožeta Kolarja, Jožice Trdin in Antona Celcerja, je v minulih letih doživela več kadrovskih sprememb. Zamenjali so se trije dirigenti. Več kot deset let je zdaj na čelu profesor Valter Kukovič. Godba se sooča z zamenjavo generacij. Razveseljivo je, da se je že včlanilo nekaj mladih godbenikov.

Posamezni godbeniki so prejeli za svoje večletno sodelovanje KUD-ovo priznanje, nagradila pa jih je tudi občina. Nagradili pa smo jih tudi obiskovalci prireditve z obiskom in gromkim aplavzom.

Avtor: Maja Valenčak
Foto: Viktor Kolar

 

Oglejte si tudi