Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Jubilejni koncert ob 35. letnici Okteta Planika

Oplotnica je bila v nedeljo, 13. decembra, letošnjega leta priča še enemu izjemnemu kulturnemu dogodku. V prostorih obnovljenega grajskega poslopja se je odvila ponovitev koncerta iz Slovenske Bistrice
Oktet, ki se je v začetku imenoval Oktet TO, vseskozi vodi Ignac Pančič. Na tokratnem nastopu je štel devet članov, saj se od aktivnega petja v njem poslavlja Martin Juhart. Nadomestil ga bo znani športni obraz iz Oplotnice Miro Vodovnik.

Za instrumentalni del so poskrbeli Martin Juhart na harmoniki in na klavirju, Zmago Tkavc je igral na klarinet in Mike Orešar jih je spremljal s kitaro.





Njihov koncertni repertoar je bil sestavljen iz slovenskih narodnih, ljudskih, umetnih in dalmatinskih pesmi. Tako so lahko prisluhnili:

Ciril Pregelj: NMAU ČRIEZ JIZARO,

Vasilij Mirk: NA TRGU,

Slavjanski: TARI BARI,

Walter Lo Negro: CANZONA,

Valens Vodušek: VIVE L'AMOUR,

Zdenko Rujnić: ČALE MOJ,

Šime Dubravko: RUŽO CRVENA,

Dalmatinska: VELA LUKA,

I. Badurina: VILO MOJA,

Fran Gerbič: PASTIRČEK,

Slavjanski: 12 RAZBOJNIKOV,

France Marolt: RIBNIŠKA,

Valens Vodušek: DA HORA TA ĆANINAVA,

Rado Simoniti: NA VIPAVSKEM,

S. & V. Avsenik: ZVEZDE NA NEBU ŽARE,

blagozvočnim melodijam, ki so božale njihova ušesa in dušo napolnile z milino.

Ljubezen gre skozi želodec, pravi ljudska modrost. Da bi zadovoljile to modrost, so se članice Društva kmečkih žena Oplotnica potrudile in pripravile kulinarično doživetje za prisotne. In Vino Veritas ali v vinu je resnica trdi drugi pregovor. Ali ta rek drži, so se lahko prepričali v grajski vinoteki, kjer so pod vodstvom univerzitetne diplomirane inženirke agronomije Anje Hohler poskušali vinski pridelek. Na njihovi vinski karti so se poleg vzorcev lokalnih vinarjev znašli še izdelki iz lastne proizvodnje že omenjene vinarke in ocenjevalke vin. Pod blagovno znamko Grajske dobrote se skrivajo grozdni likerji in meden sirup iz bezgovih cvetov, ki jih lahko še vedno poskusite na decembrskih prireditvah na grajskem dvorišču v Oplotnici.

Oglejte si tudi