Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
2°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

5. večer ljudskih pesmi in glasbe v Oplotnici

5. VEČER LJUDSKIH PESMI IN GLASBE

20. 10. je v Oplotnici pod pokroviteljstvom Zgornjepodravske pokrajinske zveze DU Maribor potekal

 5. VEČER LJUDSKIH PESMI IN GLASBE. Glavni organizator je bilo Društvo upokojencev Oplotnica.

Udeležilo se ga je 14 skupin iz različnih društev upokojencev. Nastopajoči so prepevali ljudske pesmi , igrali na harmoniko ali na doma izdelana glasbila.  Izvirnost pri izdelanih glasbilih nas je zelo presenetila, občudovanju ni bilo konca.

Vsaka skupina je zapela dve pesmi. Brez predhodnega dogovarjanja o posameznih pesmih se je zgodilo, da se niti enkrat ni pojavila enaka pesem. Pesmi so nam božale dušo in marsikdo v dvorani je na tiho pel zraven.

Ves program je povezoval naš član Jože Novak, ki se je vmes tudi za kratek čas izgubil in nam v zameno poslal Anzeka s Pohorja. V pravem oplotniškem narečju nam je nasul polno novic in nasvetov, da smo se pošteno nasmejali.

Po nastopu smo vse povabili v našo prelepo graščino, kjer so si pevci lahko ogledali še ročnodelsko razstavo , kapelico in izbo s staro opremo in predmeti, ki so jih nekoč uporabljali na kmetiji. Tam smo se tudi okrepčali in si nazdravili, nato pa je znova zadonela pesem.

Razšli smo se veseli in zadovoljni, saj smo skupaj doživeli nekaj lepega in želim, da doživetja ostanejo za vedno v spominu vseh sodelujočih.

Zapisala Majda Makovšek, DU Oplotnica 

 

Oglejte si tudi